Tiden går fort...





Dagarna rullar på fort!


Trevliga luncher i solen på uteserveringar…

Shopping…

Träning…

Mahjong…

Nya upplevelser…

Som tillexempel fågel och fisk markanden.. lite magstarkt var det allt... lukterna, larver, maskar,ljudet, hundar i allt för små burar, osv. Det äckliga ville jag inte äns ta bild på...









Marknaden ligger längs med XINANG rd.....


Kram


Vem gillar inte taxfree…





 



Perfekt att kunna fylla på i skåpen när man är ute och reser !!!

The Body shop produkterna fanns på flygplatsen i Shanghai.

Kram



Nu så...






Vårat skoskåp har levererats…

För ett par veckor sedan så special beställde vi ett skoskåp med mått som skulle passa hemma hos oss. Vit, högglans, snyggt. Skåpet är verkligen praktiskt, med hyllor som gör att skorna kan stå i dörren samt inne i skåpet. 






 



Inredningsstatus:

En till sak på plats… tusen saker kvar…


Kram


30 grader och sol…





Val av aktivitet:

Tre glada tjejer intog solstol vid poolen (inte vår, vi har bara inomhuspool), läsa tidningar (svenska, JIPPI :) ) , tjattra, skratta, element fresh sallad…
Man kan ha det sämre..

 


 



 




Tyvärr är det så att poolen inte öppnar för än 1 juni… så inget dopp i det blå!!



Kram



Tillbaka i Shanghai




 


Månadslunch (med svenska klubben) på Le Saleya (Changle Road 570), en favoritrestaurang måste jag nog säga. Innan lunchen var det föreläsning om Heart2heart.

“Heart To Heart Shanghai is a community outreach group established by expatriate volunteers. Our main focus is to conduct play-sessions with children undergoing heart surgery at the and to assist these children and their families by distributing clothing, toys food and blankets to those in need.”

Anneli berättade om sitt engagemang i Heart2heart och visade bilder från den senaste resan hon gjorde för att besöka barn som blivit hjärtopererade genom organisationen.  Intressant.



Idag har solen fortsatt lysa och det är så underbart väder, eftermiddagen försatte på cafét Antique Garden Shanghai ( Sinan Rd 44, Luwan). Cafét har en jättemysig trädgård som passar perfekt för soliga dagar.



Dagen avslutades med ett väskköp på copymarket…

 

Kram


Thailand 2011




SEMESTER....


Flyget gick.... Shanghai, Pudong – Thailand , Phuket ca 4 timmar!



Vi har…hängt vid poolen på vårat hotell.. Kata palm resort and spa. Fantastiskt fint poolområde och fint hotell med bra läge. Byn Kata beach var jättemysigt och lugnt. Det märktes att lågsäsongen är på ingång, skönt!




 







Vi har... tagit oss upp i djungeln på elefanten Lo-Lo!



 





Vi har... solat och badat i havet vid Kata beach.








Vi har... besökt Karon beach och Patong

Dessa städer duger gott att bara besöka som utflyktsmål, Kata är betydligt mysigare. Glad överraskning var dock att i ett köpcentrum i Patong låg det en Make up store (perfekt att fylla på sminkförrådet). Vad glad man kan bli för småsaker!






Vi har... åkt båt till Khai Nok Island, perfekt för lite snorkling.








Vi har... ätit god thaimat så som Pad thai, Panang, Röd curry soppa, Satay, skaldjur m.m. Thaimat har sedan länge varit en favorit för oss. Tyvärr har jag inte hittat röd currypasta här i Shanghai, men nu har jag fyllt på i skåpen så vi klarar oss ett bra tag här hemma.

 



Vi har... besökt Maya Bay. Det var denna strand som användes vid inspelningen av filmen ”The Beach”. Bilderna får tala för sig själv, men jag måste skriva PARADIS...










En semester är inte komplett för än man tagit sig ut på havet!





Vi har... besökt Ton sai Bay, Phi Phi Don Island. Hit kan jag tänka mig att åka tillbaka och spendera några dagar.






Vi har… gått på massage, fotskrapning, träffat Lotta + kompis för middag (Lotta som sedan 14 år bor i Thailand och var den som tipsat oss om hotell och resmål), gått långpromenader, shoppat…




Vi har haft det så härligt.. Thailand levde upp till våra förväntningar på många sett. Mycket går faktiskt att jämföra med dominikanska republiken. Klimatet, naturen, människorna, stränderna..


Kul för oss svenskar som bor utomlands är också att vi fått en stor dos av Sverige under vår Thailands vistelse.  Svenskt smågodis, svensk mat (yes vi åt lite svenskt också, var ju tvungna:) svenska skyltar och menyer osv.
Positivt ? Ja men denna gång var det ”lite mysigt” med allt svenskt.  Annars känns det mest sorligt.

Tror faktiskt det får bli någon mer runda till Thailand under de närmsta åren nu när det ligger så nära…



Kram


SOL





Pilarna är riktade mot nästa semester mål… Thailand!!



Tänk att det kan vara så varmt ungefär 20-25 grader som svensk sommar i april, hela veckan har fortsatt att vara fantastisk. Nu är det packning som gäller! Semester hägrar, lugn och ro, förhoppningsvis sol och bad och bara ha det bra. Ska bli så skönt och spännande att se om Thailand är lika fantastiskt som alla säger.

 

Kram


Sommar?



 


Söndag…

Våren är förbi och det är sommar i Shanghai. Helgen har varit fantastisk och söndagen bjöd på kjol, linne och barbenta ben. Såå varmt… men skönt. Det blev en sväng till tygmarknaden på morgonen för att kolla in Linus kostym.  Eftermiddagen bestod av att möta upp Pernilla och njuta av solen och sedan gå och ta massage.

Dags att gå och låta fötterna bli vår fina.. fotskrubb(hyvling), kinesisk fot massage, ryggmassage… Fantastiskt lyxigt! För 3,5 timmes massage gick notan på 350kr.. inte illa. (Lotus land massage)


 


Många skratt kan man få sig... snygga massage kläder, gissa storlek på tofflorna? Fnittrande massörer...

Efter massagen var det dags för middag, uteservering med en god drink (Pina colada! ) var ett måste, Blue frog bar & grill blev valet. Linus anslöt och vi kunde sitta ute och äta och dricka tills det var dags att ta sig hem.


 




Kram 



Gott?







6 kr...
Ser det gott ut?


Måste ju prova "allt" en gång… men som sagt EN gång, ibland för att stilla nyfikenheten. Man ser ofta kineserna gå om kring med muggar från denna kedja som säljer någon typ av dricka.

Jag tror det är ett te, mjölkte. Kan meddela att det inte var my coup of tea. Fy så äckligt, Linus däremot sörplade i sig innehållet med fascination över den goda smaken..

Nu är i alla fall min nyfikenhet stillad…



                                                                               Kram


Byggställning







Byggställning i bambu!!




Kram


Lördag i bilder





På med gympaskorna och iväg med solen i ansiktet, Shanghai har just nu underbart väder och det gäller att passa på att njuta innan hettan och fuktigheten kommer…




När fåglarna kvittrar i Shanghai kommer ljudet ofta från fåglar i burar :)


 







Besök i inredningsbutiker... hittade lite framtida köp eftersom vi inte orkar släpa runt på tunga saker hela dagen.



 

Lunchen intog inne i Taikang området på samma restaurang vi satt på för sex månader sedan på vår look and see trip. Samma restaurang, samma platser, samma mat, samma väder men så annorlunda. Från ”turist” till att nu bo i Shanghai, Kina! Så många nya upplevelser ett helt annat liv! Lycklig!

 

 

Efter lunchen togs vi oss in i ett köpcentrum (vilket tar emot när det visar över 20 grader på termometern) för att Linus behövde klippa sig, jag tog en manikyr medan jag väntade.  



 

Promenad längs med Shaanxi road.. massor av kul butiker. 

Shopping av oliver på Amphora!



 

Investering av ex antal filmer, serier och cd skivor på video butiken...
 Hem kom vi ocskå med en skjorta och en klänning…  


7 timmar senare var vi hemma... typisk Shanghai dag!!!!


Kram




Bob Dylan






Bob Dylan on stage
8 April 2011


Fredags Mahjong och jag kamma hem en vinst för första gången, ”förbannelsen” är bruten…  


På eftermiddagen gick vi på frisörgatan. Här kan man hitta allt som har med hår att göra, löshår, schampo, saxar, hårfönar m.m  i butik efter butik… Ett gigantiskt utbud av nagellack samt nageltillbehör fanns också på samma gata. Kan nästan lova att vilken färg du än är ute efter så kan du finna den där.



Innan kvällens konsert bjöd Kristin på hemma lagad mat med bubbel, en skön uppladdning för kvällen. Konserten var bra men någon entertainers i den bemärkelsen att det händer något på scenen förutom bra musik är han kanske inte Bob Dylan. Här var det luta dig tillbaka och njut av bra musik som gällde.

Ett glas vin på Enoteca på Anfu lu avslutade kvällen!

 

Kram


Fredags nöje






"No introduction necessary: Bob Dylan. In Shanghai. On April 8, 2011. Don’t miss out on this once-in-a-lifetime chance on seeing one of the seminal artists of the twentieth century (and beyond) performing in this city for the first time. Location is the Shanghai Grand Stage." (Smartshanghai.com)

På fredag blir det girls night out.. för att gå och se Bob Dylan som kommer till stan...



Kram


Pick- nick i Shanghai






 



Även om solen inte lyste som planerat var det varmt och några tappra mötes upp för pick-nick i Century park. Så mysigt att slå sig ner på en pick-nick filt och bara njuta.  Kamerorna gick varma för att föreviga den vackra blomningen.






Under vår promenad runt i parken dök det inte bara upp ett brudpar utan säkert fyra fem par som var där för att fotograferas. Här i kina är det vanligt att man tar sina bröllopsfoton långt innan själva vigseln för att kunna ha fotona uppförstorade på själva bröllopsdagen. Brudarna hade alla gympaskor, byxor och plastblommor under fotograferingen?? Exklusivt!

  
 

 

Lägg märke till att alla killarna har vitt på sig...






Kram


Ett glas chardonnay i solen









Igår startade jag dagen med att få ihop i alla fall en av våra nya stolar till balkongen. Sedan blev det invigning med en tidning och en kopp kaffe i solen. På eftermiddagen blev det ett besök i Fuxing parken med Pernilla samt till det nya området Sinan Mansion som ligger precis mitt emot parken. På bra ett par veckor har Sinan Mansion fyllts av uteserveringar och efter ett tag lyckades vi få ett bord i solen på Shanghai Slim's (26D, Sinan Mansions, 523 Fuxing Lu, near Sinan Lu). Ett glas vitt i solen och lyx faktorn är på topp…

 







Än har inte allt öppnat i området… men redan nu finna det restauranger, barer, caféer, glass ställen, bageri..




Kram


Grattis Malin du vann… Eller??







För någon vecka sedan fick jag/vi det glädje beskedet att vårt första besök har bokat resa till Shanghai. Det är Storasyster Malin som gör oss äran att komma och hälsa på. Känns verkligen kul att få visa Shanghai och guida runt på Shanghais gator och guldkorn. Nu har ni chansen.. KOM!! Ni är alla SÅ välkomna!!



Malin är också först med att skicka POST till oss här i Shanghai. Igår låg det minsann för första gången post skickat från Sverige i vårt postfack i Casa Lakeville.









Kram


Spencer Dodington





Igår (lördag) var vi på vandring med en av Shanghais bästa (enligt vissa :) ) guider i Shanghai,

Spencer Dodington.

 

”Spencer guidar oss igenom sin favorit del av French Concession, och ger oss en insikt i områdets historia, arkitektur och livet idag.

Vi träffas på 376 Wukang Lu vid ingången till Ferguson Lane

(mellan Hunan Lu och Tai’an Lu) och slutar på

Wulumuqi Lu/Fuxing Lu”



 








En två timmar lång vandring med intressant information och historik var vi glada men lite frusna, solen hade gått och gömt sig och en extra tröja hade varit skönt.

Något jag varmt rekommenderar om man är i Shanghai är att försöka gå någon guidad vandring och på så sätt få lite mer förståelse och kunskap om vad det är man ser  längs med vägarna. Detta gav mersmak.. nu är jag lite sugen på att få gå något liknande längs med The Bund.

 

Efter vandringen tog ett sällskap oss tidigt middag på Da Marco, en italiensk restaurang som finns på fler ställen i Shanghai

 ( Est ZhouAnBang road, Grand Gateway, Pudong)

 

Kram



Trevliga fredag






Mahjong...


 

Uteservering vid the cool docks…

Dagen till ära var det dags att ta med pengapåsen. Nu är det allvar med mahjong spelandet. Tyvärr kammade jag inte hem storkovan denna gång men man får väl hålla tummarna till nästa. Efter Mahjongen tog vi lunch i solen på området THE COOL DOCKS, solen värmde på så pass att det blev lunch i linne. Efter lunchen fortsatte vi dagen med shopping och ett besök på Frangipani där naglarna blev vårigt rosa. Snabbt hem, nya kläder och jag mötte upp tre andra på MISTRAL food and wine (133 Fuxing Xi Lu) för tapas. Maten på MISTRAL var fantastiskt god och med en mysig miljö med vita stenvalv och levande ljus.


Efter middagen åkte vi till en bar som skulle ha en god drink som Kristin prövat tidigare, Basil Drops. God var den och billig, endast 45kr för en drink. Vidare till The apartment för rosé på deras takterrass, i bara vårjacka gick det alldeles utmärkt att sitta ute till två på natten. Vår, eller mer som sommar. Man kan ha det sämre!





Skitsnack och nagelfix på Frangipani...



Kristin med bubblet i högsta hugg på MISTRAL...


Kram


Century Park



 


I torsdags var det månadslunch på Isola (8 Century Avenue, Pudong New Area). Bubbel, god salladsbuffé, huvudrätt och efterrättsbord allt serverat med topp utsikt. Restaurangen kammade hem alla sina poäng på salladsbuffén, bara den gör hela stället värt att besöka igen.  Efter lunchen tog vi oss till Century park. Någon blomning såg vi inte men en ak så fina park för alla som bor eller besöker Shanghai.  Parken har en entré avgift på 10kr och erbjuder en mängd olika aktiviteter, hyra cykel, trampbåt m.m.  Mest lockande är nog gräsytor och promenader.  Vi gick en kort bit sedan blev det en filt i gräset och barnen som var med fick lite mat.



Till parken säger jag på återseende.
















Kram


RSS 2.0