Fredagen

 

På schemat stod bland annat residence permit!


I vår flytt till Kina har vi fått otroligt mycket hjälp, nästan löjligt mycket hjälp. Måste säga att jag inte riktigt är van vid att någon annan fixa allt åt en, jag är van att klara mig själv (kontrollbehovs människa, yes). Vi har fått hjälp med de flesta papper som arbetstillstånd osv.,  tur är väl det när alla papper är på kinesiska.  

Dagens besök för att fixa residence permit handlade enbart för oss om att följa med och visa att:  Ja vi är personerna på bilden i passet. Allt annat, papper, prat osv fixade representanten för bolaget som hjälper oss.




Påväg att fixa residence permit!


Tacksamma är vi i alla fall för all hjälp, både en och två gånger har vi tittat på varandra och sagt.. tänk om vi hade gjort detta på helt egen hand. En eloge för alla Er som gjort det.

Följde med Linus tillbaka till Ikea efter vårt möte då han skulle jobba en timme på kontoret. Spenderade tiden på IKEA (kollade kanske framtida möbler!). Tog mig en kaffe i cafeterian och satt och tittade ut genom fönstret. Där pågick det fascinerande projektet att få in två kundvagnar med uppskattningsvis 150 likadana stekpannor. Vad ska man med 150 stekpannor till?! Kanske är det som Hanna sa, de köper och åker sedan och säljer de någon annanstans i Kina där det inte finns IKEA!




Tre stekpannor.. och tre till... och tre till..



Till sist var det after work som gällde.  Blev en toppen kväll, så mycket trevliga människor! Tack Tack för en trevlig kväll…

 

Kram


Kommentarer
Postat av: marita

hej Martina

helt underbar blogg du har

läser den varje kväll

och så roligt med alla bilder

fortsätt msed det

kram på er

2011-01-15 @ 18:24:48
URL: http://destinationshanghai.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0