En Rumänskafton





Kan inte säga annat en TACK Sara för en oförglömlig kväll. Vilken värdinna!

Linus kollega Sara bjöd in till rumänskafton för ett gäng svenska kollegor med respektive. Precis som hemma i Rumänien hade Sara lagat mat i två dagar för att kunna bjuda oss på denna fantastiska fest.

Kom hungriga och törstiga! Stod det på inbjudan, vilket vi också då såklart gjorde. Så mycket mat!

Förrätt: Ägghalvor med kycklingpastej, Snittar med aubergineröra, Pickels, Grillspett med tomat, korv och hallomiost!

Mellanrätt: Polenta (som åts med tre sorters ost och Crème fraîche)

Huvudrätt: Moussaka

Efterrätt: Glass

Till allt detta drack vi vin…


Underkvällens lopp fick vi lära oss om rumänska traditioner. Tillexempel att vi alla skall sitta tillsammans och äta vi ett öppet bord, inte uppdelat vid två. Man ska inte servera mat vid "tomt bord" utan tillexempel lägga på en duk. Beroende på respekten till gästerna kan det vara olika kvalité på duken :) (Vi fick finduken)

 

 

 


 
 

 





Dans stod också på schemat… Sara tyckte vi var så pass duktiga att vi skulle klara av att dansa på ett rumänskt bröllop???


               


                                                                            


                                                                          Kram



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0