KINA!!





Igår var det måndag och ledig dag här i Kina. Därför passade vi på att åka till IKEA tillsammans för att inhandla diverse möbler och saker. Linus ville också passa på att visa ett lunchställe han besökt med sina kollegor som skiljer sig lite mot var jag brukar äta lunch. Till skillnad mot när han var där sist hade vi inga kinestalande kollegor med oss, men Linus trodde att det skulle fixa sig ändå.

In kommer vi och ställer oss och tittar på menyn..

Ja ha du Linus, vad åt ni sist???




 Lite teckenspråk och vi har beställt något.. med spänning väntar vi på maten. In kommer två nudelsoppor. Vi smaka inte ens på en av dem.

 



Sedan tog vi till det gamla tricket att kolla in vad de andra gästerna får på sina tallrikar… efter ett tag ser vi att några blir serverade dumplings som var Linus första tanke att vi skulle äta. Fram och peka DETTA VILL VI HA! 

Ta Da… så har vi beställt dumplings.


 


Tillslut var vi mätta och belåtna efter en inte helt ovanlig situation i Kina, Problem med SPRÅKKOMMUNIKATION!!!

(De första rätterna stod dock kvar på bordet när vi lämnade restaurangen)..



En sak som skiljer sig här i Kina mot hemma är den ”personliga svären”. Vi i Sverige vill ha plats och inte låta någon komma för nära. Vi sätter oss långt ifrån alla andra på bussen och tågen. Inte här. Här sitter folk ”på än” även om det finns plats. Ett exempel på detta fick vi på restaurangen, massor av platser lediga men killen bakom Linus tyckte det var en jättebra ide om de agerade ryggstöd åt varandra. Han lutade sig helt enkelt mot Linus för att sitta skönare!!!


 

Det fanns ju gott om plats kan man tycka! 



Kram



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0