Shanghai zoo


¨

Dagens utflyckt gick till Shanghai zoo

Entrépris: 40 RMB




Till en början kändes det som om hela parken bestod av fåglar… vi gick och gick och det kändes som om världens alla fåglar var representerade i parken. Små, stora.. fula, fina…









Känguru…




En bit in i parken fanns ett område som kallades för ”Little pet zoo”, här skulle jag inte ha gått in. Här presenterades ett stort antal hundraser. Hundarna satt i burar, vissa i alldeles försmå burar. Inget mjukt att ligga på och ej tillräckligt med vatten. Vissa av hundarna såg okey ut men vissa hade liggsår på benen och ögoninflammationer, eller avföring i pälsen. Här inne kände jag mig mycket illatillmots (tycker du om hundar gå inte in här om du besöker detta zoo). 

 



Mätt och belåten så klappade sig denna Jättepanda sig på magen..

 

Pandor…

 Är något vi gärna vill hinna med att se nu när vi är här i Kina, men inte så som här.. på zoo !


Något som verkade dra till sig extra mycket uppmärksamhet var.. lejonen!!!




Det här med att följa regler är kanske inte kinesernas starka sida…  MATA INTE DJUREN!!! Ja så stod det på de flesta djurburarna i parken men.. oj vad det matades! Frukt, bröd, kyckling fötter ja det mesta kastades in i inhägnaderna in till djuren. Dessa  björnar viste vad som gällde.. gapa stort och något smaskigt hamnar i munnen..










Glass, dricka, kokta ägg, bleka korvar... (Tips ta med något eget att äta om du tror du blir hungrig)




Rida, eller varför inte fiska lite?



Första gången vi såg en flodhäst!






Shanghai zoo är helt klart värt ett besök om man har vägarna förbi. Även om platsen känns lite nergången är det en fantastisk samling olika djur och arter man kan få se. Imponerande faktiskt!

Tillexempel apor, det fanns inte bara en eller två sorters apor utan kanske tio. Lika så med kattdjur..osv.

Djuren var till skillnad mot många andra parken ganska rörliga och aktiva i sina burar och inhägnader trots en varm dag.



Kram



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0