Suzhou- PÄRLOR




  



Dagen har jag tillbringat i Suzhou som inte ligger allt för lång ifrån Shanghai. Dagens utflykt gick till Pearl Market. Här fick vi chansen att se en demonstration över hur sötvattenspärlor blir till och var med i öppningen av musslan. Vi har också försökt att lära oss se skillnad på kvalitén på de äkta sötvattenspärlorna. När det gäller kvalitén ska man kolla på lyster, yta, form, färg storlek.




 

Här ute odlas pärlorna..


Att köpa pärlor här i Kina är en bra investering, det är betydligt mycket billigare här. Så kommer du till Kina så passa på och köp dig och kanske din familj pärlor. Dagens inköp blev ett fint halsband, örhängen och ett dubbelarmband.


     

Här hämtas musslorna..



Denna mussla var fem år.. det kan man räkna på antal ringar på skalet


  


Kina är en av de största producenterna av pärlor. Odlade pärlor växer och formas på samma sätt som äkta pärlor. Den enda skillnaden är att det som irriterar inne i musslan som gör att en pärla bildas är ditplacerad av oss människor samt att de växer i en kontrollerad miljö.


 

 

 

 



Odlingen går till så att man placerar in en del av en annan musslas mantelvävnad i vävnaden på en mussla. Musslan blir irriterad av biten och börjar kapsla in den med pärlsubstans. Efter ett antal år, oftast tre till fem år kan man skörda pärlorna. Ju längre tid pärlan får utvecklas inne i musslan desto tjockare och glansigare blir den.

Vitt och rosa i olika nyanser är sötvattenspärlornas naturliga färger. De vita kan vara kritvit till elfenbensvit. De rosa, korallrosa till syrenlila.

  



Här tillverkas mitt armband...





Till sist, mina fina inköp!



Kram


Kommentarer
Postat av: Lotta



Åh..........så vackert!

Tänk att pärlorna är så fina direkt då de hämtas ur musselskalet! Trodde att de måste 'behandlas' innan. Intressant!

Kram

2011-05-24 @ 21:18:34
Postat av: Johanna Schödin

Shit, ni gör så mycket saker! Vad tråkig man känner sig :) Det är så kul att du bloggar ofta och lägger upp massa bilder! Kram kram!!

2011-05-24 @ 21:36:41
URL: http://animenone82.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0