Vietnam 2011






The Old Quarter
The "36 Streets"


Nu är vi hemma och har landat i lägenheten här i Shanghai efter vår semester i Vietnam. Vi började resan med flyg till Hong kong och sedan vidare till Hanoi (Vietnams huvudstad).

Vietnam bjöd på en resa tillbaka i tiden, en spännande upplevelse med nya intryck! Dock…


...Vädergudarna har vi inte haft på vår sida denna semester. Vi fick uppleva ett kallt och delvis regnigt Vietnam. Ingen sol och definitivt inget bad. Det var till att köpa en jacka när vi väl insåg att vi fick byta fokus på resan från storstadresa med sol och bad till ren upplevelseresa.


I Hanoi hann vi med många av Hanois sevärdheter från guideboken :)



The nighet market



The 18th- century tortoise Tower on Hoan Kiem lake (Green lake)




Rising Sun Bridge (The hua) leading to Ngoc Son Temple



Ngoc Son Temple



Museum of vietnamese revolution



 Opera house




St Joseph`s Cathedral
(West of Hoan Kiem lake)




Efter Hanoi åkte vi till Halong Bay som ligger ute vid östra kusten, ca 4 timmar från Hanoi. Vi tog oss dit genom att hyra bil med chaufför. I fyra timmar åkte vi genom olika små byar och odlingsfält efter odlingsfält. En och annan stor industri låg också längs med vägen. Vi satt alltså i fyra timmar och på dessa timmar såg jag inte en enda maskin ute på fälten, här var det fortfarande människorna som gick på fälten med sina konformade hattar och arbetade med händerna. En och annan oxe som hjälpe till såg vi ju förstås. Som sagt Vietnam är en tidsresa bakåt i tiden.


 

 Vacker natur... fyra timmar gick fort!


Väl framme i Halong Bay var det tomt… inte många turister och inte mycket folk överhuvudtaget. Inte mycket att se och framför allt inte mycket att göra. Vi spenderade därför våran tid där med promenader, upptäcksfärder, hotellrummet (vi bodde jättestort och fint) och en kryssning i det fantastiskt vackra Halong Bay landskapet. Halong Bay är ett av Vietnam största turistmål. Halong Bay finnas med i UNESO världsarvslista som en av världens mest unika och skyddsvärda naturreservat. Öarna ligger vackert utsprida i det gröna vattnet och flera av dem är ihåliga med enorma grottor i.



 
Hej hej här kommer jag.... Lille griseknoen var nog det mest sevärda i denna stad.
Halong Bay, Bai Chay!

 


Kryssningen bjöd på god mat och fantastiska vyer, solnedgången på däck i den friska luften var en höjdpunkt!




”Bukten består av ett tätt nätverk med 1 969 kalkstensöar,
var och en med en kompakt djungelvegetation på toppen vilka reser sig spektakulärt från havet. Flera av öarna är ihåliga, med enorma grottor (Wikipedia).”



Flytande fiskebyar… för att komma lite närmare fiskebyarna fick man prova på havskajak.



Resan tillbaka till Hanoi blev med buss. Linus och jag har konstaterat en gång för alla att det inte är någon ide att försöka lägga in ”backpackers” idéer i våra resplaner någon mer gång.  Vi fick frågan om vi ville boka en bussresa tillbaka till Hanoi och vi sa ja, då priset bara var 20% av priset vi betalde för en bil på vägen dit. Bussresan blev inte Vietnamresans höjdpunkt om vi säger så…

Bussen började med att hämta oss 30 minuter försent, för att sedan åka 3 minuter och sedan stanna där och säga nu är det lunch….. Va? Vi har ju inte ens börjat åka! Över en timme senare har de packat in 16 stycken backpackers i minibussen, väskor både högt och lågt, hunnit vända en gång för att hämta tre tjejer de glömde…

Säkerheten? Glöm den… den existerade inte! På fyra timmar han jag ta tag i en tjej tre gånger när hon var påväg ut genom rutan när chauffören bromsat hastigt.
En liten händelse var när ”organisatören” för resan kastar sig över en tjej (det måste ha gjort ont då hon skrek aj..) för att vi tydligen åkte förbi poliser och vi åkte väl inte lagligt om man säger så….
Fram kom vi iallafall över två timmar efter utlovad ankomst! Ont både här och där då jag inte rört ens tårna under fyra timmar på grund av platsbrist (väskor överallt)… Lovely, NOT!

 
 


 
Hanoi....




Kram 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0