Från Washington, D.C till Philadelphia

 Philadelphia

Bussresan mellan New York och Washington var en dröm om man jämför bussresan mellan Washington och Philadelphia. Från lyx till slum kan man säga. Här var det urinlukt blandat med kriminella kåkfarare som satt och hotade folk hit och dit i telefonen, till den något speciella mannen bredvid oss som hela resan försökte prata med oss och imitera Linus som satt och jobbade. Han berättade om alla risker att bli inlåst av polisen till de sista minuterna av någons liv… Ja tillråga på allt var det någon som rökte på toaletten…



I Philadelphia var det dax att plocka ut bilen. Tyvärr har det strulat i flera månader med Linus körkort (körkortet måste förnyas då det gått ut) så all bilkörning under veckan var på min lott. Lite SMÅTT nervöst att köra bil i rusningstrafik i USA efter att knappt kört bil på ett och ett halvt år. Efter lite felkörning på ca en timme i slummen där vår spontana tanke är, har vi låst bilen? Kom vi fram till hotellet…..   

:)

Medan Linus jobbade gick det absolut ingen nöd på mig… det blev träning, shopping, promenader och allmänt sightseeing.







En dag åkte jag hit: King of Prussia Mall, the east coast’s premier shopping destination! More than 400 stores!


The Philadelphia Phillies

 En av Philadelphias höjdpunkter. En amerikansk kollega till Linus bjöd med oss på baseball. Så underbart amerikanskt!! Precis som man föreställt sig.. maten, människorna.. stämingen!! Kanon platser hade vi med…






Bor man i Kina var denna affär som om du kommit till himmelriket.

Jag har aldrig varit i en så fin affär, allt var ekologiskt, organsikt och snyggt organiserat till perfektion. Inte ens en enda schampoflaska fanns bland hyllorna som inte var ekologiskt och med godkännt innehåll.




"The 72 stone steps before the entrance of the Philadelphia Museum of Art in Philadelphia, Pennsylvania have become known as the "Rocky Steps" as a result of their appearance in the triple-Oscar-winning film Rocky and four of its sequels, Rocky II, III, V and Rocky Balboa.
A bronze statue of Rocky was briefly situated at the top of the steps for the filming of Rocky III. This statue, now located at the bottom right of the steps, is a popular photo opportunity for visitors. (http://en.wikipedia.org/wiki/Rocky_Steps)"




Så var dagana slut här  och vi tog oss upp mot New York igen....



Kram


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0