Thailand 2012

 
 
 
Thailand december 2012
 

Jul och nyår firades i Thailand. Vi flög till Phuket och tog sedan taxi till Bangtao beach där vi spenderade 11 underbara dagar. Resorten vi bodde på var toppen (Best Western Premier Bangtao Beach Resort & Spa ), kan verkligen rekommenderas. Vi slog till på en delux ground terrace med direkt pool access, vilket visade sig vara väl investerade pengar.

 

 

 

Under vår tid i Thailand tog vi det bara lugnt, inga längre utflykter eller äventyr. Ibland är det skönt att bara ta det lugnt, ett perfekt upplägg för att jobba bort en jobbig förkylning jag fick tre dagar innan avfärd. Att ligga på en solstol var precis lagom action för mig, men även för Linus som haft en tuff höst på jobbet.

 

Dagen innan julafton tog vi oss in till Patong town och handlade julklappar. Lycka är bästa ordet att beskriva känslan när jag hittade mina absoluta favoriter när det kommer till träningskor (asics, finns inte äkta här i kina). Make up store fick sig också ett besök. Patong som semesterort är inget jag rekommenderar om man vill ha en mysig semester. Vi var inne i Patong förra gången vi var i Thailand också, precis samma känsla fick jag denna gång, så omysigt och stimmigt! 

 

MAKE UP STORE, Patong
Patong

Shopping, Patong

Maten: Vi mixade thailändskt med svenskt under vår vistelse. Självklart mestandels thailändskt, såå god mat. Favoriten är helt klart de thailänska sopporna. Bangtao beach har flera svenska restauranger med svenska kockar. Där åt vi bla. plankstek med bea, och Skagen toast, absolut inget vi äter här i kina. Men de flesta kvällar gick vi ner till stranden och åt på en restaurang som hade en massa goda skaldjur på menyn… Barfota i sanden, reggaemusik och bara en liten fotoskenlampa som ljus, en pina colada i handen… en klar stjärnhimlen.. det är semester det…

 

 

Vädret: Vädret under thailandsresan var helt okey, jag hade inga större förhoppningar om blå himmel varje dag. Vi hade en heldag med regn, då vi passa på att åka in till Phuket stad och kolla in ett av Phukets stora shoppingmall. Annars var det kanske tre dagar med lite moln fram och tillbaka, med någon regnskur, annars blå himmel.

 

 
Lång promenad medan solen sakta går ner..
 
 
..
 
 
 
Kram

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0