Shanghai
Kram


Julpynt

En 7-up julgran av flaskor och lite fasttejpad fakesnö!

Kram


Dumplings

Dumplings soppaRis dumplings
Dumplings med räkorDumplings med kött
Kram


Lucia


Natten går tunga fjät, runt gård och stuva.
Kring jord som sol’n förgät, skuggorna ruva.
Då i vårt mörka hus, stiger med tända ljus,
Sankta Lucia, Sankta Lucia....
Nu har jag haft terminsavslutning på båda de två skolorna jag arbetar på. Luciatåg två dagar i rad! 

Barnen sjöng så fint och efteråt fikades det på glögg och pepparkakor.Kram


I trafiken


Kram


JulmarknadI lördags besökte vi en mycket populär julmarknad här I Shanghai. Det var otroligt mycket folk som var sugna på varmchoklad, Glühwein och lite julshopping.“Head to this Christkindlmarkt (that's German for Christmas market) and tuck into authentic German food whilst perusing the wares for sale. This two-fer gets you fed and checking names off your Christmas list - two birds with one stone. RMB25 gets you in the door and is redeemable for food and drinks at the comestibles stands. Kids under 10 are free. The market is open Dec. 3 from 4pm-10pm, Dec. 4 from 11am-10pm and Dec. 5 from 11am-7pm.” 

Kram


Jul på Starbucks
Kram


JulfestThe Christmas Cocktail Party- Swedish Chamber of Commerce

I fredags var det julmingel och jag var där och hjälpte till som representant för Svenska klubben. Innan eventet var det goodiebags som skulle förberedas och under kvällen fick vi äran att springa runt och hjälpa till, stundtals som tomtar :) Trevlig kväll med liveband och mingel!

 

 

Kram


Längtar...
(lånade bilder)Spenderade större delen av gårdagen till att planera vår spännande Australienresa. Känns helt overkligt att vi snart skall få uppleva en plats som för många bara förblir ett drömresmål. Linus åker redan om fem dagar för att jobba, sedan tar det inte många dagar för än jag anländer och vi startar vår resa med att spendera de första dagarna i Sydney.

 

Kram


Vi välkomnar...Jordgubbarna! Mmm.. gott. I lördags köpte vi säsongens första jordgubbar, riktigt söta och goda!

 


Kram


Julbord 

Idag var vi på julbord med svenskaklubben. Redan klockan 10:00 var jag där för att hjälpa till med förberedelserna inför detta stora event. 250 svenskar var vi som minglade runt och drack glögg för att sedan inta stora salen och äta ett klassiskt svenskt julbord med köttbullar, jansson och en massa annan traditionell julmat.

Självklart kom tomten och delade ut julklappar till barnen och under middagen uppträde också svenskakören och sjöng julsånger.


Kram


Julfint… snart jul…Igår var vi ute på stan och shoppade hela dagen.  Överallt är det julfint och det är granar och julpynt i varje affär och byggnad. På innegården i vårt compound spelas det julmusik och granar och fina jul kransar är uppsatta vid entréerna.


 I mitten av veckan kom kylan till Shanghai, från 23 grader förra helgen till ca 10 grader idag. Höst jackan han jag använda tre gånger denna höst. Helt fantastiskt  att det varit så varmt så pass länge. Nu väntar svinkalla januari och februari.På jobbet tränar vi sedan några veckor luciasånger , den 13 och 14 december blir det luciatåg för barnens familjer.  

 
Mat affären.... Julgodis... pepparkakor...
Kram


Blomsterhav på blommarknad nummer 2

 

Inredningsbutiker- inte bara massor av blommor!Massor av julsaker...

Adress:
Cao Jia Du Flower Market
No33. Wan Hang Du Rd. Putuo District , China


Kram

RSS 2.0