Tairyo Teppanyaki







Tairyo Teppanyaki (Yan'an Zhong Lu)

1059 Yan'an Zhong Lu,
near Fumin Lu

 

Igår kväll var det Teppanyaki som gällde, All-you-can-eat, 150rmb. Sällskapet för kvällen var precis nyanlända svenskar från IKEA som är här för att hålla kurs. Valet av restaurang var kanske inte det bästa när man vill samtala då alla sitter i på en lång rad. Men trevligt och gott var det..  Vi beställde in många olika rätter fisk, räkor, kött, sparris, banan…







 


Mysfaktor: Låg

Smak: Hög


Efter middagen tackade vi för oss och begav oss hem, vi hade bestämt att försöka ta en tidig kväll. Det passade rätt bra för fotboll och öl var det som väntade. Det kunde vi vara utan: )

 

Kram


Yuträdgården








Yuträdgården (Yuyuan)

Entre: 30kr (lågsäsong)

Huvud ingången ligger på den norra sidan av tehusets dam mitt i yuyanbasaren









Yuträdgården räknas som en av södra kinas bäst bevarade privata klassiska trädgårdar. Trädgården anlades av Pan Yunduan mellan 1559-1577. Labyrinter, broar, stenpartier, guldfiskdammar, paviljonger, allt omgivet av en mur med drakar.









Trädgården är helt klart värt ett besök om man har chansen. Extra intressant är det om man läser på lite innan eller har någon med sig som kan berätta detaljer om platsen.





Ja tror vi hade tur att det inte var så mycket folk, så vi kunde i lugn och ro gå omkring och titta på den vackra trädgården.







Kram


Gamla staden





 



Idag var planen att ta oss tillbaka till gamla staden här i Shanghai. Även under våran look and see trip var vi här men bara på en snabb visit så vi tänkte ville titta lite till. Det var stor skillnad på antal människor, idag kunde vi till och med ta oss över sick-sack bron vilket var omöjligt i oktober under expot.





Men folk tomt var det inte..




 


Här finner du små butiker för souvenir shopping





Gamla staden ligger i Nanshi distriktet , sydväst om nedre delen av Bund. Gamla staden har lyckats undgå modernisering och finns nu till för turister med sina smala gränder och hus i kinesisk stil. I mitten av området ligger ett gammalt tehus och sicksack bron.








Vi passade också på att gå in i Yuträdgården som har sin entre i slutet av denna sick sack bro. Jag visar bilder från det besöket i ett annat inlägg :)


 Kram



Allt finns i kina







Allt finns och går att få i kina, det är bara krångligt och tar tid…

Ja precis så är det! Det är mycket här som tar lång tid. Dagarna går fort och ibland hinner man inte med så många saker som man tänkt. Innan vi flyttade var det många tankar på vad ska man ta med sig och vad behöver man inte ta med sig? Det svar vi fick var… -  Ta inte med en massa saker, det finns så mycket kul här! Vist stämmer det.. det finns så mycket att shoppa att alltid kommer man hem med något. Vist finns det mycket krims krams men många roliga och fina saker också. Det finns något för alla stilar.





Kul krimskrams
… Vi behövde en tändare.. varför köpa en tråkig tändare när man kan få en sådan här läcker tändare..


Kram


China wedding expo 2011







Wedding


Igår spenderade vi nästan fem timmar i ett hav av tyll och glitter…

 

Igår var det dags för China wedding expo 2011, precis som allt annat här i Shanghai kan man gångra det man är van vid med 10. Allt är mycket och stort. Kul hade vi och timmarna bara flög iväg.  



 


Inbjudningskort... 
och
Fotografering..

Bröllopsfotograferingen är enorm här, man får känslan av att bröllopskortet ska dekorera hela hemmet. Man kan köpa ”stora fotopaket”  med bilder, böcker, tavlor, ramar… stort pråligt.. ja för mycket är stilen helt enkelt. Glitter, paljetter, glans… silver guld…


 

 

    




Slöja? kort lång pärlor strass spetts


  


Väskor, ringkuddar, löshår, tiaror



 


Tiaror, halsband, örhängen… i överflöd. De flesta var så stora att de skulle vara för mycket även på en nobelfest (om de vore äkta). Halsband med örhängen kostade runt 150kr kanske. Tiaror låg på 100-300kr.

Brud/bal handskar i alla dess färger, stilar kostade 10-15kr.




På avdelningen med skönhet fanns flera sminkföretag representerade. Det var här vi spenderade våra shoppingpengar.

 

   

   










♥♥♥  Kram  ♥♥♥


Himmelriket




Bröllops huset: 757 Renming road Shanghai 




Bröllop Bröllop Bröllop



För alla som känner mig så kommer det inte som en överraskning att jag alltid gillat allt som har med bröllop att göra. En liten dröm om att bli bröllopskoordinator ligger och gror sedan många år.. någon dag kanske, kanske.

I vilket fall… gjorde jag något otroligt roligt igår, jag fick följa med en vän när hon provade sin brudklänning. Hon låter sig sy upp en helt egen brudklänning för sitt bröllop hemma i Sverige under sen sommaren.  Vacker var hon och ännu vackrare kommer hon bli när den är helt färdig..





  


 

 

Vi fortsätter idag med bröllopstema.. det är nämligen bröllops mässa här i Shanghai just nu. Vem vet om det är något att se men vi måste ju chansa. Så nu ska jag snart ta mig iväg på mer bröllopsinspiration…

 

Kram

 


Kathleen`s









En sommardag...



Efter mahjongen igår gick vi för att äta lunch på Kathleen´s Rooftop Restaurant

(325 Nanjing Xi Lu, Shanghai).

På deras rooftop terrace avnjöt vi en lunch med ett glass vit i sommar hetta. Solen lyste och det var inte bara vår utan sommar värme.

 






Dagensmeny:

Cesarsallad

Skaldjurs risotto

Cappucino

Ett glas vit

Ca: 280kr








Kathleen`s restaurant är kanske inte det billigaste lunch stället i Shanghai men med denna utsikt och atmosfär är det värt varenda krona för en lunch.


 






Kram



Underbara Shanghai…








Idag har Shanghai och livet visat sig på sin bästa sida på många sätt. Vädret har varit toppen,
15 grader och sol, promenad i bara kortärmat.








Möte upp Linda på en lunch på Element fresh (Huaihai zhong lu1376). Jag åt en Super god Teriyaki chicken and pineapple sallad. Kaffe på maten och jag var redo att gå och fixa naglarna på Frangipani. Valde en lila färg idag, men som tyvärr var slut så det blev barbie rosa..  efter en timme i soffan hos Frangipani med nagelfix promenerade jag hem..  







På hem vägen han jag med att slinka in och hitta en vit bomulls tunika, perfekt nu när det börjar bli varmare. 


 Lovely Shanghai….










  





Kram 


Solen skiner..

 

Igår vaknade jag upp av att solen sken rakt in genom fönstret, det fick bli vår jacka och solglasögon när jag begav mig iväg.  Solen värmde upp hela Shanghai och det var vårkänslor i luften. Månadslunchen ägde rum på AMYs Restaurant, en kinesisk restaurang. 35 stycken glada svenska tjejer åt och pratade medan vi åt den kinesiska maten som var helt okey.








AMYs restaurang ligger precis mitt emot pärlmarknaden (Hongqiao international Pearl City, Hongmei Road Changning District Shangahi) så efter lunchen gick vi över för att införskaffa oss lite nya pärlor.

Jag köpte pärlor så jag ska göra ett halsband som är i tre rader med tre olika stora pärlrader!





Lagom till Linus slutade jobba möttes vi åter igen upp vid IKEA för att köpa nya möbler till sovrummet. Denna gång får det bli vit i stället för de svart möblerna vi köpte förre gången. Det var vårt andra alternativ redan förra gången vi handla, så det känns okey som alternativ nu när det svart inte gick. Nu blir det helvit, med inslag av grått tror jag. Det mesta är från IKEAs serie Hemnes. På fredag kommer leveransen och på söndag blir det montering.



 







Denna avdelning känner vi oss ganska hemma på nu....

 hemleverans.. montering... återköp...




Kram





Kreativ!








Gör din egen ask/ låda!



 

Vi var ett gäng på 7 personer som fick chansen att lära oss hur man gör egna askar.





Fika

Pyssel

Lunch

Pyssel


TADA...... ett antal timmar senare..........





Mönster och färg på tyget fick vi välja själva!


  

(två askar saknas på bilden)


Fina va... kan Ni gissa vilken som är min?














DEN HÄR!








Det känns verkligen som om Shanghai har gett mig en chans att ta till vara på min kreativa sida igen, kul! Sen när hade man tid att lägga en hel dag på att göra en låda.. LYX.




OBS. där kom min första tassle    :)


Kram




Ny vecka



 GOD MORGON

Hoppas helgen varit bra!


Även denna vecka ser ut att blir en kul vecka, en massa saker är inplanerat. Veckan rivstartar med en askkurs, som följas av luncher, mahjong, markander och shopping!! 
 Och på torsdag ska jag få göra något jag längtar extra mycket till:)


Hoppas NI alla fär en bra vecka!!



Kram

♥♥♥


Champagne och Carlton J Smith



I taxin på väg mot en helkväll av party...


  



 

Vi började kvällen med lite Han Feng Korean Barbecue ( B1/F 99 Huaihai Zhong Lu). För att sedan ta oss till ett ställe som heter Chinatown (471 Zhapu Lu, between Haining & Wujin Lu) där kvällens underhållning skulle äga rum, Carlton J Smit. Chinatown är egentligen ett burlesk ställe, men kvällens underhållning var alltså R&B/soulmusik.

Det var så bra, underhållning på högsta nivå. Vilken stämning och full fart på dansgolvet.

 







Carlton J Smith, har ni möjlighet gå och se han...



 Lite bubbel så klart...

 






 

 

Efter ett par timmar av dansande tog vi oss vidare till Zapatas (5 Hengshan Road, Shanghai ). Efter lite mer dans till mindre bra musik tog vi oss till Velvet istället. Detta är stället där de har stenungsbakad pizza i baren, även om klockan är 3 på natten.


Perfekt natta mat till kvällens partypinglor!!!



Idag har vi tagit det lugnt efter gårdagens äventyr och passat på att mysa i vår nya soffa som kom igår. Möblerna har blivit hämtade och åter har vi ett tomt sovrum!!



Kram


Mina saker och ett LITET problem




Onsdagen den 22 december kom flyttgubbarna till Dansbanevägen och började packa. De kom fyra stycken, strax efter 8:00 var de igång. Snabbt gick det, ca kl. 12 var de färdiga och vi vinka hej då till vår container som fick åka själv till Kina.




Packning pågår...








Hej då...



Vi ses i kina..



Torsdags kväll fick jag det slutgiltiga beskedet att klockan halv nio fredag kommer de med våra saker. Kl. 8 stod de utanför, och kartong efter kartong kom in i lägenheten. På tre timmar var de färdiga med montering och upp packning.

Det mesta ser ut att ha klart sig bra. Detta hade gått sönder ( vad vi vet):


-En av våra tre new york tavlor, glaset hade spruckit och motivet var repigt.

-Något glas

-En kruka

-En ljuslykta

-Min garderob hade sina skönhetsfel


Positivt var att sakerna kändes okey, inte fuktiga eller illaluktande. Överlag är vi mycket nöjda med företaget som gjort flytten och packningen, ICMkungsholms.



 







Efter uppackning blev det syjunta hemma hos Erika, med armbandstillverkning. Efter ett par trevliga timmar där tog jag mig till IKEA för att ta itu med vårt LILLA problem med garderobsdörren.




Detta har hänt:

Vi har köpa IKEA Pax garderob, malm sängstomme, malmsängbord, malm byrå, i svart. På garderoben har vi valt hemntes pax dörrar. När de var här och monterade allt visade det sig att en dörr var sönder. Okey.. vi skulle få en ny och de skulle komma med den och montera den. Dagen efter ringer de och säger:

- Dörren är slut.

- Okey, När får ni in nya?

- Aldrig, den är helt slut

- Okey..

- Ni får åka till IKEA och välja en ny sorts dörr och byta alla dörrarna.

- Ja ha ja...:)

Så igår åkte jag till IKEA och kollade på dörrar, självklart fanns det inte någon jag ville ha= problem

Jag möte upp Linus och vi gick och prata med personalen. Vi skulle få en ny garderob kom de fram till. Ja men nu är det ju så att jag tänker INTE ha en garderob i en annan färg än de andra möblerna. Allt har vi ju köpt för att det skulle matcha så klart. Efter lite krångel så…



Det hela slutade med att i morgon kommer de och tar tillbaka hela vårat sov rum, alla möbler.  Och vi får börja om från början.  Till IKEA välja möbler.. hemkörning.. montering…  Hej och hå…


 

Ikväll väntar middag med trevligt sällskap och underhållning som jag verkligen ser fram emot!! Jippi!!



Kram

 

 

  

 

 

 

 


Full fart framåt




Gårdagen flöt på i ett skönt tempo… upp och iväg för veckans mahjong. Igår var vi fem stycken som gav oss på spelets alla regler. Ju mer man lär sig ju roligare är det.



 


Vi börjar med lite fika och skitsnack..




Så nu kör vi igång... slå tärningarna







Fick testa lite kinesiskt godis, vi har faktiskt inte vågat oss på det än. denna karamell smakade Werther's Original med cocos.. gott? Ja.



Lunch på ett Kinahak (Nanxiang Steamed Bun Restaurant in Shanghai)på Nanjing road, grönsaker, dumplings, kyckling, biff… gott och prisvärt. Ungefär 50 kr var.

Sedan väntade dagens kanske mest spännande besök. Nu var det äntligen dags för klädmarkanden. Denna marknad har varit stängd i nästan tre veckor på grund av det kinesiska nyåret, så nu var vi tre stycken som var riktigt sugna på shopping. Här kan du få dina kläder uppsydda efter egen design och mått. Ett par timmar traskade vi runt, denna gång blev det inga kläder uppsydda men en klänning, morgonrock och skinnhandskar kom jag hem med. Ska känna efter lite och sedan göra ett nytt besök snart igen.


 



Efter ett tips från Kristine väntade middag på Xibo i french concession med Pernilla som återvänt till Shanghai efter bland annat en tripp till Sverige. Toppen ställe, god mat och härlig atmosfär. Pris värt var det med. Vi gick all in och tog:

Röd vin, Chiligurka, Kycklingspett, Bröd, Aubergin, Tigerräkor , Vatten, Banan Crème brûlé, Tiramisu med persika, Cappucino…


Det hela slutade på 235kr per person.

 








Xibo- ett ställe jag rekommenderar,  jag kommer att komma tillbaka..

·         Xibo, 3/F, 83 Changshu Lu, near Julu Lu. Area: French Concession

( ta 1:ans metron till stationen changshu och gå 3 min, framme)

 

 

 

 





Kram



Vad säger ni ska vi slå till?











Idag har det varit några här för vi behöver gardiner. Jag är lite trött på att bli väckt av solen varje morgon.

De kom och hade med sig en massa tygkataloger med allt man kan tänka sig. De måttar och syr sedan upp efter önskemål. Tydligen valde jag dyra tyger för kan ni gissa vad det kostade med gardiner för två rum.  

Strax över 7000kr… man skulle ju kunna tro det var guld i dem. Det visade sig att de inte ens hade  tagit med sig de lite billigare tygerna. Tack för den!

Nu vill jag tillägga att vi inte har några överdrivet stora fönster, eller avancerade önskemål. Vita gardiner i vardagsrummet och mörkgrå i sovrummet! Plan and simpel…

 

Köpte vi dem? Nej, roligare saker kan jag köpa för de pengarna.

 

Kram

 


Gardin marknad...





 
Marknader.. det vimlar av dem. Det finns en marknad för allt här i kina.  Idag efter TCM kursen var vi ett gäng på sex personer som åkte vidare till gardinmarkanden. Här sys det upp kuddar, sängkläder, gardiner, överkast i mängder. Det finns något för alla, även om man måste titta lite extra noga om man inte vill ha blommor, mönster och sådant som kineserna gillar.



 




 

Fodrade pyjamas??



Som på alla andra markander finns det ju hur mycket som helst utav annat också..







I denna avdelning underhöll vi oss en stund.. ett kinesisk pott frisyr.. någon?



Kram


TCM lektion ett!








Idag var det den första av sex kurstillfällen av TCM, traditionell kinesisk medicin. Jag skulle vilja sammanfatta mycket av det som sägs som sunt förnuft.  
Ta bara en sådan sak som andning, ta ett djup andetag och slappna av och minska stressen.  
Att våga ta vara på nuet och lyssna på sig själv.


Kläder kan också påverka andningen, och skapa spänningar i kroppen. För tajta kläder, byxor, slipsar, ringar osv. stoppar flödet i kroppen. Låt energier flöda fritt!

 

Breathing is a form of conscious relaxation that can affect the autonomic nervous system. Breathing more slowly and deeply can also help relieve muscular tension.



 




Detta är avslappning, ensam på milslång sandstrand och värme...

 och plats för djupa andetag...
 cap verde utan för afrikas kust 2008!






Balans…


Genom mat/ kost.
Inte för kallt och inte för varmt.. tillexempel serveras inte te här i kina kokhett utan varmt (i vår mening ljummen). För kall mat är inte bra men inte heller för varm.

 

 

 Så tänk på ert Yin and yang= balans!

 

 

Kram

 

 


Vatten! Det tar man väl från kranen?

 

Nej! Inte här så klart… dricksvatten får man köpa. Vi har en extra kran i köket där renat vatten kommer men vi använder bara det vattnet till att skölja grönsaker osv.

Det är verkligen en lyx att vi har så fint och gott vatten i sverige!!

Ett av dagens alla måsten var att införskaffa en vattenmaskin. Vi har försökt skaffa en i ett par dagar nu, men de har varit slut överallt i modellen ”mindre”. Det har bara funnits stora som måste stå på golvet, mer som en möbel. Hur som helst är det ju inte direkt ett kul köp och inget vidare snyggt köp heller. Vi har försök gå på en så liten och diskret som möjligt, vilket typ inte finns. Alla har små snirkliga blommor eller konstig natur vit färg så de ser smutsiga ut. 

Nu stå i alla fall vattenmaskinen i köket (på bänken bakom dörren, i hopp om att inte dra till sig för mycket uppmärksamhet). Vattnet köper vi genom receptionen, så kommer någon efter en stund och sätter in dunken. Jag vet att man kan köpa på något slags abonnemang, kanske är det billigare eller så är det dyrare. Vi kör på detta nu i alla fall…  







Snyggt va? Inte direkt men praktiskt, vamt och kallt vatten går det att få!


Känner redan hur skönt det är att inte behöva tänka på att släpa vatten!




Hoppas Ni haft en underbar Alla hjärtans dag, har Ni gjort eller blivit överraskade på något sätt idag?


Kram



Alla hjärtans dag



♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥


Ensam på Alla hjärtans dag



Som den hemmafru jag är tänkte jag vara duktig och överraska med att planera inför en mysig alla hjärtans dag förra veckan. Men det var ju tur att jag inte han boka för det visade sig att jag skulle vara själv. Linus har åkt iväg med jobbet i tre dagar, så det blir till att fira alla hjärtans dag utan varandra.

 

Men de tre dagarna går nog fort jag har en heldel in planerat… i morgon till exempel börjar min TCM (Traditionell Kinesisk Medicin) kurs.  Det blir spännande att se vad kursen har att erbjuda… jag får återkomma i morgon.

 




En liten kärleksförklaring till Shanghai kan ju passa idag!





Nu ska jag ta mig ner till poolen för dagens träningspass!




 

Kram


♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥


Drink party..



Igår började vi dagen med ett skönt simpass. Badbyxor till Linus fixade vi i veckan. Sedan var det inhandling till kvällens drinkkväll som stod på schemat. Vi testade att åka till en ny Carrefour (stor mataffär, typ coop) som jag såg i onsdags när jag gick av metron på väg till pärlmarknaden.  Denna Carrefour var mycket större och trevligare. Hysteriskt, ja det får man räkna med så fort man går in i en mataffär här. Detta med mataffärer är en djungel, priserna kan skilja sig otroligt mycket från butik till butik. Men också rent klass mässigt är skillnaderna stora. Det komiska är faktiskt att en av de ”värsta” affärerna vi varit i är faktiskt den som vi var inne i de första dagarna (Ni vet den med fisken som hoppa ur på Linus).   

Handla mat är ett projekt som tar mycket tid här i Shanghai, du kan aldrig räkna med att du hittar det du vill ha…  affärerna ligger utspridda och en halv dag försvinner snabbt för bra en liten handling.


Mamma & Malin jag måste ju visa vad jag hitta i mataffären… det ska även finnas ett bagle bageri som måste prövas…



_________________________________________________________________________



Kvällen = drinkkväll…  inte så svårt att gissa vad jag tog med för drink va? Pina colada!





Min drink fick inte några stil poäng, men god var den!



Andra drinkar vi mumsade på under kvällen var bland annat , Jordgubbs Mojito , vanlig mojito.




Mynta.. och så lite mynta.. lime, sprite, öhh.. sprit.. har alla fått med sprit i ?
 För många kockar eller vad är det man brukar säga!









Resultatet efter en trevlig kväll…

Idag= Hemmadag med undantag för en liten promenad och ev. ett simpass. Vi kom inte i säng för än efter 3 i morse, sedan kom internet killen och plinga på vid kl.9 i morse. 

Så nu mina damer och herrar har vi internet hemma! Så nu blir det lite mer ordning och reda.
Det är nästan värt att firas!!

 

Kram


Tre tjejer på vift…




Vi möttes upp för en lunch ute i Pudong vid super brand mall som ligger vid Lujiazui grön linje 2. Där blev det sushi.. gött!




Löpande band...





Te..




Där efter tog vi oss till en fake market som ligger nere i vid metron, station -Shanghai Science & Technology Museum. Grön linje 2.

 




Pruta pruta..

och vi gick alla hem med några svarta påsar var…



( Igår kom de och monterade våra möbler :) ett steg i rätt riktning.



kram



Väntan..




Igår blev det pärlmarknaden igen, smyckessamlingen fylldes på med ett armband. Ett vit pärlarmband.  Det finns ju som sagt hur mycket som helst, så jag hade lika gärna kunnat kommit hem med mer. Men det gäller att hålla lite i plånboken :) men det finns så mycket fint..




 Hittills har dagen bestått av att vänta..  Jag väntar på att de ska komma och montera alla möbler. Linus ringe nyss och sa att kanske har det kommit ett sms om leverans mellan kl. 14-16. Kanske? Jo för det har kommit ett sms med kinatecken men med siffor 14-16. Det kan ju betyda att de kommer då, det är i alla fall det ända vi har att gå på just nu…


Idag hade det suttit fint med alla mina böcker jag köpt med mig. I vår container ligger det en låda med nya böcker jag köp på mig inför denna flytt. Flera böcker som jag längtar efter att få börja läsa. Igår fick vi redan på att kanske 22 februari kommer de med våra saker. Båten är i alla fall i hamnen nu så där blev det ingen försening. Internet.. jo det blev lite som vi misstänkte. Vi får vänta 3-4 dagar till. Hej och hå så det kan gå..






Ååååå jag längtar..




Jag längtar också efter....



MINA Garderober……

 Jag längtar efter lyxen att ha mina kläder hängnade… sorterade… 




Kram


Lägenhet



Sakta men säkert kommer denna lägenhet förvandlas till vårt hem....








På torsdag kommer de från IKEA för att sätta ihop möblerna som vi köpt därifrån...
Det ska bli skönt att kunna hänga upp lite kläder i stället för alla högar med kläder i resväskorna.

och..


Kanske får vi internet i morgon, det är i allafall så det är lovat. Men men detta är Kina så jag säger kanske, men håller tummarna.... 





Kram




Poolen...



Lyx...


I vårt compound som vi nu bor i finns ett fantastiskt fint klubb hus. Viktigast är ju såklart gymmet men också poolen. Linus som är gammal simmare har nog längtar extra mycket efter poolen, tyvärr kom inte badbyxorna med i packningen och några nya har inte hunnits införskaffats.

Jag kunde dock inte invänta detta inköp längre så igår tog jag mig en premiär tur i bassängen, medan Linus fick ta gymmet!  Det var så skönt…   

Detta är verkligen lyx att ha på gården, vardagen blir lite lättare och man känner att träningen hinns med på ett annat sätt när det inte är någon transportsträcka.



Här kan jag bjuda på några bilder av gymmet och poolen vi tog i oktober när vi var på lägenhetsjakt...






 


Gymmet är godkänt till och med av Linus..  (tillräckligt med vikter finns). 





Jag tror den är ca 25 meter och är prefekt för motions simning. Jag han inte kolla ordentligt i går men jag tor det var en bubbelpool i hörnet också.



Kram


Mahjong



Idag har jag för första gången spelat mahjong (ett kinesiskt spel som spelas av många) . Eller spelat och spelat, jag satt nog mest och tittade på och försökte förstå vad det hela gick ut på. Resten av gruppen har redan träffats fyra gånger så de var i jämförelse med mig experter.  Kul var det i alla fall men inte ett spel man lär sig på en kvart…



 



Sen blev det lunch och efter det traskade vi vidare i värmen till Wulumuqi lady. Denna dam är känd på sitt egna lilla vis i Shanghai.  Hon säljer bland annat avokado till ett bra pris, något som annars är dyrt här i Shanghai. De flesta jag träffar har eller ska besöka detta lilla hål i väggen. För det är precis vad det är ett hål i väggen…




Hennes "kändisskap" eller popularitet har visat sig bland annat här… på


50 reasons why Shanghai is the greatest city in the world | CNNGo.com

“44. The Avocado Lady

To many foreigners shopping in Shanghai, the Avocado Lady is an icon. Her shop at 274 Wulumuqi Lu is one of the only places in the city to buy cheap, fresh avocados, a rare find. Her store looks like nothing special from the outside, but the good import foods at incredibly low prices have made this woman famous. Her business savviness, catering to the globalized market, is both ingenious on its own and representative of the nature of Shanghai as a whole.
274 Wulumuqi Zhong Lu, near Wuyuan Lu
乌鲁木齐中路274, 近五原路 “




 Kram

 



 

 


Första gången...



Det tog 36 dagar


Nu har det hänt för första gången, vi krocka med taxin. Det var ingen fara för oss då vi hade typ ingen hastighet alls men bilen blev bucklig och repig. Vår taxi chaufför och bussen ville köra samtidigt och då var smällen ett faktum.


Ut går taxi killen, ut flyger buss chauffören…. Skrik skrik..  helt plötsligt var det tjugo kineser som stod och blängde eller skrek på varandra. Där satt vi i taxin när den ena efter den andra kinesen gick fram till fönster av nyfikenhet och tittade in på oss, ”apor i en bur”..  efter att ha känt av läget lite fråga vi om vi kunde betala och gå sista biten. Det gick bra. Så vi tog våra IKEA kassar och gick.. tyckte lite synd om vår chaufför ( han var inte arg utan kändes mer ledsen). Det var nog hans fel.. det gick kanske lite väl mycket i sick sack på vägen. Inte för att det är speciellt unikt men under resan på 15 minister hade jag redan sagt, oj, hjälp, ups.. ahhh.. sss..   så en olycka kom inte som en överraskning!




 


Kram


IKEA, möbler..



IKEA, ja det är ju tur att det finns… idag blev det IKEA igen för att köpa till lite saker till köket. Men  det är svårt, vad ska man köpa? Enligt senaste besked ska båten med vår container komma till Shanghai den 10 februari. Därefter ska den tullas, och det ska fixas med en del papper.  Träffade en familj igår som berättade att det tog ungefär en vecka för dem att få sina saker efter att containern kommit hit. Det ända de blivit av med var en morakniv, men köksknivarna gick bra?! Vi hoppas alltså på att våra saker kommer inom en snar framtid, kanske två veckor. Så därför är det svårt att veta hur mycket man skall köpa på sig när samma saker snart kommer. Kommer sakerna om två veckor är det ju inga problem att bara ha två glas och plastbestick men strular det och det tar ännu längre tid kan det ju vara värt att ha dubbelt upp när allt har kommit.






 

Igår fick vi förresten möbler levererat till lägenheten. Så nu ligger det flera högar med kartonger av omonterade möbler. Tv och dvd är också på plats. Det här med leverans är spännande. Vi har vetat vilken dag de skall komma men när har varit lite ovist. De ska ringa innan, vilket de har gjort men vad de sagt när de ringt har vi ingen aning om. Telefonen ringer och vi svarar. Självklart pratar de bra kinesiska och ingen engelska alls… vi har försökt med lösa ord (IKEA, leverans, möbler, osv.) som kanske skulle kunna vara nyckelord men nej…  efter ca tre minuter brukar jag lägga på.. vi kommer ju liksom ingen vart, de bara mal på och på, jag  förstår fortfarande ingenting . Igår tog jag fram ordboken och hitta ordet (uttal: soong = leverans) Det fungerade faktiskt, eller ja.. de lät lite gladare på telefonen i alla fall, som om- Ja vad bra du fattar!   Trixet är helt enkelt att hålla sig hemma under de dagar vi ska ha leverans, de kommer när de kommer!





 

 ________________________________________________________________


 I går kväll var det lördagsdrinken med svenska klubben, vi var på ett ställe som heter Brick
( No.30 Sinan Road . Lowan , Shanghai)

God mat, vin och trevlig underhållning med live musik med piano och sång.



 





Finaste dansparet övade på bröllopsdansen..  det såg lovande ut!



Kram


Shanghai Urban Planning Exhibition center

Shanghai Urban Planning Exhibition center

 Adress: No. 100 Renmin avenue , Shanghai







Shanghai Urban Planning Exhibition center kan jag rekommendera att man tittar in på om man har vägarna förbi. Extra intressant är det när man har lite koll på stan för att kunna få ut så mycket som möjligt av besöket.








 Utställningen är uppbygg på FÖRR; NU och FRAMTID. I en stad som växer otroligt snabbt kan det vara kul att få ta del av det som varit men också vad det finns för planer för framtiden.






Topp tre:

1.       Museet består av fem våningar, roligast var nog modellen av ”Downtown Area of Central Shanghai”.   En gigantisk modell av Shanghai i miniformat, här lyckades vi känna igen ett flertal av de platser vi besökt och bott på i Shanghai.







2.       På en av våningarna fanns Virtual world, här kunde man följa med på en resa i 3d format.








3.       Den uppbyggda modellen av Xintiandi! Bilder på: Hur såg det ut förr och hur ser det ut nu!





 I hörnet ligger Starbucks!!




NU...



Förr...




 

Inträde: 30kr adult

 

Kram


Peoples Park




Igår var det vår varmt och vi var ute och gick utan jackor i Peoples park som inte ligger speciellt långt hemifrån oss.  Det här med vädret är verkligen lustigt, i början på veckan var det så kallt på kvällen att vi till och med gick och köpte en vinter jacka till Linus. Idag kunde vi alltså strunta i jackan helt och äta lunch på uteservering.


















Kram



Internet




Nu fungerar allt utom internet i lägenheten....


Vi får ta oss till grannhuset för att koppla upp oss, eller costa som ligger precis runt hörnet.









 

Internet hörna i Lakeville Regency



Kram





Gott Nytt år

 


Igår firade vi in det nya året






Vi mötte upp sällskapet på Waldorf Astoria Long Bar( Located at the center of The Bund) för en fördrink innan vi skulle bege oss till Mr & Mrs Bund där vi bokat bord för nyårsmiddag (18 Zong Shan Dong Road).







Valet av middag…  en efterlängtad köttbit med bea sås. På ett sällskap av 8 stycken svenskar tog 7 denna rätt. Att få äta en riktig ”vanlig” köttbit smakade verkligen toppen. Goda drinkar, gott vin, fantastisk mat, trevligt sällskap.










Mr & Mrs Bund ligger precis vid det långa promenad stråket längs med the bund. Från denna restaurang hade vi bästa utsikten från terrassen vi tolvslaget då fyrverkerierna pikade med ett helt otroligt smällande.  You had to be there!











Restaurangen får toppen betyg för allt utom servicen. Det kan vara så att ordinarie personal var lediga och att det var extra personal som var på plats, där av den dåliga servicen? Restaurangen har ganska hög pris nivå  och då kan man förvänta sig bättre service!



Kvällen fortsatte på Rondegvous i Xintiandi. Goda drinkar och underhållande kineser på dansgolvet.
 









Vid tre tiden tog vi oss hem, tre minuters promenad och vi var hemma. LYX! 






Det låg stora högar överallt med tomma fyrverkeripjäser...



GOTT NYTT ÅR………







Kram



Pudong




Metro line No.2 Lujiazui S.








Det var inte bara vi...




Oriental Pearl TV Tower Of Shanghai











Man kan ju åka upp i tornet också men detta sparar vi till en annan dag!


Kram


En dag i Shanghai





Frukost intogs på Starbucks.. fanns inte så många frukostalternativ då det är nyår. Många stänger sina restauranger för ett par dagar.









Vi tog oss ut till Pudong. Tanken var mesta att åka över för att titta lite och testa tunnelbanan. Jag har insett att det faktiskt är lättare att många gånger ta tunnelbanan i stället för taxi. Man hamnar lätt i köer och sedan är det ju billigt med tunnelbanan, 3 kr får man betala. 

Tågen går ungefär var tredje minut !!!!!


Shanghais tunnelbana är världens tredje största tunnelbanenät, nästan 40 mil lång:)

 

 





När vi väl kom till Pudong var Linus sugen på att testa Shanghai Ocean Aquarium (No.1388 Lujiazui Ring Road, Pudong New Area, Shanghai.  www.sh-soa.som)







130kr per person kostade det att gå in. Tycker man det är kul med fiskar så kan det vara ett roligt besök när man är i Shanghai. När vi var där var det lugnt, inte mycket folk så vi kunde lugnt gå igenom i vår takt. Det som är kul i jämförelse med till exempel likande ställen i Stockholm är ju att allt är mycket större här.






















Här är det inte många som vill bada!!






Världens längsta akvarietunnel!!






Efter fisk-”titten” tog vi oss ner för att kolla the bund..   trevligt med en promenad i det fina vädret. Igår var det verkligen toppen väder…

 


På super brand mall passade Linus på att klippa sig också, 130kr gick kalaset på för hårtvätt samt klippning. Efter the super brand mall tog vi oss till media market (yes det finns här med) och köpte en dammsugare!  Sedan ar det hem vila lite och ladda inför kvällen!!







Kram


Tisdag...



Idag blir det nog IKEA igen..


Vi måste nog ha något att hänga kläder på känner vi..




(Bild från i Lördags)



Kram






RSS 2.0