Måndag...Lunch på matgaten vid pärlmarknaden


Måndagen bjöd på pärlmarknaden samt blomstermarknaden. På pärlmarknaden handlandes det smycken, för mig blev det två stycken ringar jag varit och känt på ett par gången innan.  
                     


I väntan på vårt reserverade bord på en av våra favoritrestauranger Xibo, satt vi på CITIZEN och njöt av deras Basildrop. Himelskt grön och god!                

Kram


ERA

Shanghai Circus World kan man just nu gå och se showen ERA. Vi passade på i söndagskväll att se showen, otroligt bra var den!!! Rekommenderar den varmt, inte en sekund var tråkig utan showen var rakt igenom underhållande och imponerande. Vi tog biljetterna för 150RMB och såg perfekt.

 

 GÅ OCH SE DEN…

 

 

“They say you haven't been to Shanghai unless you've seen the acrobats. A multi-million dollar show, "ERA: The Intersection of Time" is Shanghai's most popular acrobatic show, featuring the gamut of traditional and contemporary Chinese acrobatics from aerial walking, bowl balancing, and trampoline shows to high flying trapeze acts and motorcycle cage stunts. Thematically, ERA takes the combination of China's past and future as its starting point, offering a window into traditional Chinese acrobatics performed according to a modern, contemporary aesthetic. The performance runs daily from 7:30pm. (Smartshanghai.com)”

 

2266 Gonghe Xin Lu,
near Guangzhong Lu
上海马戏城
共和新路2266号,
近广中路

                                
                                                                             Kram

Lyxbrunch på Westin


Westin

 

Så har vi nu äntligen varit på lyxbrunchen på Westin, den var värd sin väntan. Free flow av champagne, buffé med hummer, kaviar, ostar, ja….. allt man kan tänka och önska sig. Underhållningen i form av stråkorkester, opera, jonglörer och dans…. Inte helt fel att spendera sin söndag på!

 

Tack Malin som bjöd oss på denna brunch som tack för sin vistelse här i Shanghai!

 

1/F, Westin Bund Center,
88 Henan Zhong Lu,
near Guangdong Lu

 Kram


A popular tourist attraction, Qibao Old Street

 

I lördags tog vi metron till stationen Qibo (metro linje 9). Här ligger en populär kinesisk turistattraktion som bjuder på smala gator med allt från kina souvenirer till ett enormt utbud av kinesiska läckerheter. Grillat, kokt, friterat you namne it….  

Denna lilla ”vattenstad” är ett perfekt litet utflyktsmål om man har besök och inte har tid att ta sig iväg på utflycker


  
Kram


Midsommar i Shanghai

 

Vist går det att fira midsommar även i Shanghai!


Potatis, sill, köttbullar, lax, nubbe, lekar och umgänge med härliga vänner…


Dock brukar midsommar inte innebära...

 … att det klockan ett på natten är FÖR varmt, så vi måste gå in

… hälften av sällskapet talar ett annat språk

… midsommarstången sitter på väggen !!!! 

Sånghäfte.....

GLAD midsommar...


 

LEKAR....  (LINUS vann..)

Vem får in kolasnöret snabbast i munnen utan att ta hjälp av händerna!!!???
Klara färdiga tugga...


Vi hade en underbar midsommar i vårt underbara Shanghai!!!


Kram


Vi har...Ätit lunch på Urban Soup Kitchen ( 280 Madang Lu, near Zizhong Lu)                 

Besökt…… Yu garden...
”Yu Garden
ligger centralt i gamla stan i Shanghai. Det räknas som den vackraste och mest kända trädgården i området. Parken anlades så tidigt som år 1559 som en privat trädgård. Trädgården växte igen och förföll fram till 1760 då den köptes upp. 1842, under första opiumkriget med Storbritannien så ockuperades trädgården. 1942 skadades trädgården svårt av japanska trupper. Shanghais regering reparerade skadorna och öppnade parken för allmänheten 1961. 1982 blev parken nationellt monument. Idag är Yu Garden en av Shanghai allra största sevärdheter.”

(http://sv.wikipedia.org/wiki/Yu_Garden)
             


Vi har besökt restaurangen Lost Heaven,
 (Cuisine of China's Yunnan provincecuisine,
38 Gaoyou Lu, near Fuxing Xi Lu)                      
Vi har besökt Carrefour, en stor matkedja här i Shanghai. Vill du ha en Shanghai upplevelse kan man alltid ta sig in i en mataffär för att se, känna och förundras över utbudet av annorlunda varor.
                      Vi har också förberett inför kommande midsommarfirande, köttbullar har rullats i mängder…
Kram


Shopping

Hela tisdagen spenderade vi på två måsten om man är i Shanghai, nämligen tygmarknaden samt Nanjing 580. Ett antal klänningar samt lite annat är beställt på tygmarknaden  :)     !!!   Provning om en vecka!!

Kvällens middag intogs på Da Marco, en italiensk restaurang.


Kram 


City Sightseeing
I måndags hade vi en regnfridag och lyckades på denna dag klämma in en hel del sevärdheter. Vi började med Yu yuan garden, gamla staden med sin kända sicksackbro och tehus. Därefter fortsatte promenaden längs med The Bund, Shanghais kända skyline.

Nanjing promenaden upp mot People's ParkPå promenaden hem passade vi också på att gå igenom antikmarknaden!!!


KramVilosöndag
Efter en trevlig utekväll hinner man inte med så mycket mer än en god brunch samt lite massage på en söndag.  Brunchen åt vi på Mi Tierra med några av lördagskvällens gäng, (Mexican Restaurant & Taco Ba,  17 Yongjia Road). Massage tog vi på Lotus massage (No. 888 West Guangyan).

Fotmassage.....


Kram


Lördag

 

Efter IKEAtitt blev det lunch på Sushi Express, Super Brand Mall....


 

Lite nagelfix!!


 

Middag på mysiga Thi Thai, Tianzifang, (Lane 248 Taikang Lu, near Sinan Lu!)

Drinkar på... Bell Bar... och

Glamour Bar on the Bund!!

Dans på Velvet...............
Kram

Nytt IKEAvaruhusLördagen erbjöd smygöppning av Shanghais nya IKEA varuhus.
No. 550, Lin Yu Road Pudong


  

Midsommar tema!  Tomt, en ovanlig syn på ett IKEAvaruhus i Kina.  
                                                                                  
                                                                                      Kram


Så har hon äntligen kommit…


I väntan på storasyster...


 Med någon timmes försening kom Malin fram till ett regnigt Shanghai. Första kvällen blev det Shanghainesiskt till middag innan jetlagen tog ut sin rätt på vår gäst. Två veckor kommer Malin vara här och planerna är många. Oj oj nu ska vi ligga i för att hinna med att se och göra allt!!
                                                                        Kram


Skräddarsytt
South Bund Fabric Market


Självklart har det blivit en del besök på tygmarknaden här i Shanghai under våra månader här. Det är på tygmarknaden du kan sy upp dina egna måttbeställda kläder.  Att sy upp kläder på tygmarknaden kräver tid och tålamod. Du kan gå dit med en egen bild, eller titta i deras kataloger eller inspireras av de kläder som redan hänger i de små butikerna.
Du kan också ta med dig ditt favorit plagg och låta dem kopiera plagget, kanske i en annan färg?!  Att kopiera plagg är de experter på, de plagg vi lämnat in och kopierat har blivit mycket lyckade. Ofta krävs en eller flera prövningar innan kläderna sitter som man vill, där av tidskrävande. 

Att sy upp kläder är alltid en chansning, vissa saker vi sytt upp kommer nog inte användas så många gånger, medan vissa redan används flitigt!

 

Två av mina senaste köp från tygmarknaden…(399 Lujiabang Lu)


Kram


Inblick
Shanghai


Kram


Tisdag
Lite träning och så iväg på månadsslunch med svenska klubben. Dagens lunch var idag på Mr Willis, borta i French Concession (3/F, 195 Anfu Lu, near Wulumuqi Lu).

När jag ändå var i närheten blev det handling hos Wulumuqitanten. (Se*) Vilket idag var lite på engen risk! När det regnar i Shanghai, vilket det gjort idag, kan det vara omöjligt att få tag i taxi. Bäst är att ta tunnelbanan, även om tunnelbanan då är proppfull med folk. Jag lyckades dock få tag i taxi relativt fort (ibland har man tur).

 


* Wulumuqitanten. - Ett fantastiskt litet ”hål i väggen” affär med grönsaker, frukt och massor av västerländska godbitar som kan vara svåra att hitta någon annanstans, till okey priser.

 

Kram

 


Höjdrädd?
Idag var det dags för fönstertvätt! Det gäller att inte vara höjdrädd som fönsterputsare i Shanghai.  I endast ett rep hissar de ner sig från de höga byggnaderna och tvättar fönster.  


Foto från 21:a våningen!!! Kram


Barcelona !!
Detta innehöll de två stora lådorna som kom med leverans i veckan!Nu har vi våra två Barcelona stolar på plats här hemma i Shanghai.
Snygga, klassiska … och sköna!


(Stolen som inte syns på bilden är placerad med sin tillhörande fotpall på andra sidan soffan, vid fönstret.)


-----------------------------------------------------

Helgen har gått fort och vi har tagit det ganska lugnt.
Ett besök på IKEA och lite hemmafix, samt två pass träning är det vi hunnit med.


Det är så otroligt lyxigt att ha ett så fint gym på vårt compound, att bara kunna springa ner och träna utan massa transporttid.Kram


Någon släckte ljuset…


Sitter vid datorn och det blir mörkt...Blixt och dunder…

Och det vräker ner regn.. nu ösregnar det "bara"!

Det regnar i Shanghai idag, det är 10 minuter mellan dessa kort.

31 grader 87% luftfuktighet!!
Kram


Spin

 Idag besökte jag för första gången butiken Spin. Spin är en industriell chic butik som säljer keramik av egen design. Jag har vid ett flertal tillfällen hört talas om denna keramik, och den är helt klart värd sitt goda ryckte.
Det finns så mycket fint.. rekommenderar verkligen ett besök!!


360 Kangding Lu,
near Shanxi Bei Lu
康定路360号,
近陕西北路

 
 

 (Lånade bilder)


Kram


Shanghai metroVar tredje minut…

 Från tomt till fullsmockat nere i Shanghai metro!

 
Det hinner precis tunnas ut, innan nästa tåg kommer, och passagen är full igen."In 2010, the Shanghai Metro delivered 2 billion rides, averaging 5.2 million per day," (wikipedia)


Kram


Tidningar


Här är tidningar värda sin vikt i guld….

 

I Hong Kong kunde man köpa engelska tidningar för rimliga priser. De tidningar du finner här i Shanghai är alltid väldigt dyra, vilket gör tidningar till lyx vara här. Under sommaren har jag turen att få låna lite svenskatidningar av snälla vänner, underbart med lite sommarläsning.
 


Kram
Stora paket!

Vi har fått leverans…
Kram


VARMT
Oj oj idag har det varit varmt i Shanghai… 37 grader! Svetten bara rann…. Konstigt nog valde jag att vara ute och gå hela eftermiddagen :)

På förmiddagen spelade vi Mahjong, kan ha varit den sista för sommaren. Vi får se… Lunchen idag var Shanghainesisk, den känns igen genom sin söta karaktär.

 

Sedan promenerade vi ner till The Bund, gick lite där och bestämde oss sedan för att ta båten över till Pudong sidan. 2 Rmb kostade det och tog bara någon minut. Sedan fortsatte promenaden längs med vattnet fast på andra sidan…


 


Kram


Hong Kong 2-6 juni


Vi kom fram rätt sent till Hong Kong på torsdagskvällen. Hotell hade vi bokat på KOWLOON sidan.  Fredagen skulle bestå av sightseeing för att få ett grepp om staden. Ett bra alternativ brukar vara turistbussarna, för en snabb överblick över sevärdheter och shopping. Vi tog oss ner till hamnen och tog Star Ferrys över till Hong Kong Island. Sedan var det hopp on, hopp off buss som gällde. Som snygga turister satt vi där med hörlurar i öronen, det positiva är att man faktiskt lägger märke till byggnader samt får information, historik om saker som annars skulle gå en förbi.
The peak, det är här du har chansen att få en riktigt fin utsikt över Hong Kongs skyskrapor. Vi tog spårvagnen upp till toppen där Peak Tower ligger, observatoriedäcket.


 (Det var enormt fuktigt på fredagen då vi åkte upp, inte bästa dagen för att se långt och få de bästa bilderna!)
Under ett par timmar avverkade vi Hong Kong Island samt Kowloon sidan. Sedan stod det shopping på schemat. Här i Shanghai är det dyrare än hemma med märkeskläder, vilket har betytt, att viss shopping har fått vänta.  Men i Hong Kong är det ingen skatt på de lite finare märkena. Toppen :)  Sedan var det det här med skor, i Shanghai är det svårt att finna skor i större storlekar. Men i Hong Kong kan du finna upp till 41 om man vill.
 

Linus var effektiv i sin shopping två affärer och han var i stort sätt färdig.

 På fredagskvällen, trötta efter många steg och nya upplevelser tog vi oss ett bubbelbad på hotellets bubbelpool med utsikt mot skyskraporna.


Lördagen spenderade vi några timmar vid poolen, det var ju trots allt semester.  På eftermiddagen blev det en tur över med metron till Hong Kong Island igen för att kolla in lite shopping.  På kvällen passade vi på att ta oss ner till strandpromenaden, Avenue of Stars till kl. 20:00 när det bjuds på ljusshow. Det hela var lite överreklamerat men nu har vi sett det i alla fall. 

 

 
På Söndagen tog vi oss iväg (Lantau island) för att åka en linbanetur upp till en peak för att bland annat kolla på en Buddha . Men väl framme visade det sig att linbanan var under reparation i en månad. Valt var en bussfärd upp, men nej det lät inte lika lockande. Stannade på markplan för att shoppa istället!! Linbanan får det bli nästa gång vi åker till Hong Kong.


 

    
Skor blev det... Nya gåskor, tofflor, ett par Easy Tones, samt ett par finskor...Är grymt nöjd med min Ralph Lauren jacka  :)Hong Kong erbjöd denna gång Sightseeing, Shopping, Sol och bad (otroligt varmt var det) vi känner oss nöjda med våran trip. Hong Kong får plus poäng för sin shopping samt för de engelsktalande människorna.Kram


2 Juni och det är min födelsedag…
Jag firar min födelsedag med att åka till HONG KONG……………
Spännande!!


KramDet är lika jobbigt och främmande varje gång….En kvinna kommer gående med en plastpåse…

Häller ut fyra stycken kattungar på marken…

Hon har två små barn med sig…. De sliter, rycker och kastar de små kattungarna…

Tillslut sparkar barnen en kattunge….  

 


Chockad och arg stampar jag med foten för att få uppmärksamhet och skriker sluta….


Mamman står alltså bredvid och säger ingenting, jag tror de skulle släppa ut kattungarna i parken för att lämna dem där. Här i Shanghai är det många katter som bor i parkerna. Dock brukar man se människorna runtomkring katterna behandla dem väl, samt ge dem mat.

(Korten tog jag innan de började slita, dra och kasta katterna,
när jag till en början bara tyckte det var spännande och sött med så pass små kattungar.)Resultatet av mitt stamp blev i alla fall att en parkvakt kom och de fick flytta upp katterna i ”skogen”.  Förhoppningsvis var det ingen som sparkade på dem igen…Kram
undertecknad en djurvän :(  


RSS 2.0