Pudong

Parken runt hörnet från oss...


Nu ska jag snart iväg på månadslunch på Pudong sidan. Shanghai är uppdelat i två delar av Huangpufloden, den delen av staden som ligger väster om floden kallas för Puxi och området öster om floden heter Pudong. Det är på Pudong sidan som de kända ”Shanghai skyskraporna” finns. 

Bild tagen på Puxi sidan över mot Pudong sidan


Efter lunchen är tanken att vi ska ta oss till Century park för att kolla in magnolia blomningen i Shanghais största park. Solen förväntas lysa på oss även idag nämligen. Jag har faktiskt inte varit i parken än utan väntat just till denna blomning. Parken ska vara en blandning av brittisk, japansk och kinesisk trädgårds stil.

 Kram


Nålar...

Trina Lion (till vänster,

"Lion currently teaches TCM theory at Shanghai Jiao Tong University in Shanghai")


Igår var det sista TCM tillfället och vi avslutade med en lunch tillsammans. Sammanfattningsvis har det varit kul och lärorikt. Många tankar och funderingar har man fått. Speciellt detta om de olika elementen. Är det någon som är intresserad finns det ett test man kan göra för att se vilket eller vilka element som är mest dominerande hos just dig. Alla har alla fem element alltid men de är olika starka. Detta är oerhört spännande, det stämmer så bra och när man lär sig lite mer om de olika elementen börjar man snabbt känna igen de olika elementen i personer i sin omgivning. Hur de är och agerar, kul!!


Testa:http://www.longevity-center.com/5element1.html

 

Vi fick igår också testa att hitta akupunktur punkter, tex. Stress punkter man kan trycka på för att minska stress. Glädjande nog kände jag inte ett skvatt, inte ens vår lärare (Trina Lion) hitta någon punkt där jag kände något. Så jag är väl helt enkelt inte stressad längre. Hi hi skämt och sido.. men det är klart att snart tre månader semester ger en viss avslappnande effekt. .. (Antagligen var jag inte stressad just då för stress kan ju faktiskt vara för olika saker).


 


Nålar mot smärta i armen...
 

På kvällen var det vinmahjong hemma hos Hanna. Kom på sent att jag faktiskt skulle upp på bootcamp på morgonen. Men iväg på bootcamp kom jag, härligt jobbigt som vanligt. Vädret har verkligen varit skönt idag med, blå himmel och sol. Tillsammans med Kristin har vi i eftermiddag traskat på lång promenad för att hitta glasögonmarknaden.

 

KramBeställt möbler 

I söndags var vi på blomstermarknaden där man också kan beställa möbler. Vi beställde ett sko skåp vi länge tänkt på att vi skulle vilja ha. Om cirka tre veckor kommer leveransen.  Vi köpte även med oss nya blommor som nu ger vår känslor här hemma. 

Kram


Ducka...

Tvätt högt och lågt

Solen skiner och värmen är här, då tvättar kineserna…

Promenad i 18-20 graders värme, ja det går ju inte att sitta inne.Kram
Chinese cooking workshopDUMPLINGS


Bor man i kina måste man ju gå en matlagningskurs och lära sig göra dumplings.

In i en liten smal gränd, upp tre trappor och på med förkläde och så igång…
 


TEST.. svårt att få till rätta snurren...

Börja om och i med fyllning....


 

Rätt nummer två vi gjorde var vårrullar.. det är inte så komplicerat...
Självaste Huang Huazheng senior chef and cooking instructor


Gott var det.. det är ju bara att hoppas att det smakar lika gott ikväll när Linus får smaka på mina små konstverk.

Kommer jag göra dumplings hemma nu? Nja.. det går att beställa på restaurang, men nu har jag testat och vet hur man gör i alla fall. Dessutom hamnar inte någon av dessa rätter under kategorin nyttigt kan jag lova...

 

(Chinese cooking workshop, central kitchen, Shanghai. No.696 Wei Hai Road)KramNu river de...


En del av vår utsikt är ett kvarter av gamla hus här i Shanghai. Rätt charmigt med kontrasterna kan man tycka. Tyvärr är det så att det gamla sakta men säkert försvinner för att ge plats åt pampiga höghus. I fredags la jag märke till att de nu river vissa hus i just det kvarter som vi blickar ut över. Detta kommer inte som en överraskning. Redan när vi flyttade in såg vi att de redan murat igen vissa portar när man var ute och gick. De som tidigare bott där har med all säkerhet blivit erbjudna pengar för att sälja och flyttar nu ut från centrala Shanghai till förorterna för en summa som säkert inte motsvarar vad marken egentligen är värd. Ofta tar det tid att få alla att flytta.. Det finns många marker som står inmurade och innanför kan man skymta enstaka hus, där de antagligen inte låtit sig köpas.

Om ett par år ser utsikten säkert inte ut som den gör idag!!

 

 
KramFuxingparken

 

Mars morgon i Fuxing parken
Solen skiner och en morgon promenad i Fuxingparken känns rogivande. Här har du chansen att för en minut känna att du befinner dig någon annanstans än i pulserande storstaden Shanghai. Går du in i de små gångarna får du känslan av skog, men som sagt bra för en minut :) .


KramVår!Ja efter att ha gått och tänkt att vi vill åka iväg har vi nu bokat. Flyget går till Phuket, Thailand!!!  Vi tänkte först att det kanske känns  lite tråkigt med Thailand, men å andra sidan har vi ju faktiskt aldrig varit där och alla säger ju att det är fantastiskt på alla sätt och vis. Nu är det vår tur, klart vi åker till Thailand. Vi vill ha sol och bad, njuta av värme och bara ha det bra (inte för att jag klagar annarsJ ) Rekommendationen vi fått är Kata beach så eventuellt blir det där vi bokar hotell!Idag blev det Mahjong och bröllopsmarkanden med trevligt sällskap. Känns så skönt att våren är här nu, i morse blev det promenad genom Shanghai i bara tunntröja och med solglasögon=VÅR! Nu ikväll är det faktiskt fortfarande 15 grader trots att solen gått ner…

Det är mysigt att vara ute och gå på morgonen i Shanghai. Alla dessa tanter (oftast äldre)som går med sina plast påsar med dagens lunch. Grönsaker och tofu är vanligt förekommande. På onsdags morgonen varje vecka går jag förbi en matmarknad på väg till bootcampen, där är det alltid fullt med liv och rörelse. Går du genom parker får du se dansande par, människor som gör Tai chi, sjungande och spelande människor i varje hörn.
 

Kram


Nu är det dax..


 


VI HAR BOKAT RESA!!! OM TRE VECKOR ÅKER VI!!Kram


Leverans från Sverige…
 
 

Vad kom Linus hem med?

Måste verka konstigt för vissa i Sverige men här får saker en helt ny mening.Min hudprodukt hylla är påfylld..

Hemma apoteket påfyllt.. värktabletter, vätskeersättning, näsdroppar, halstabletter osv.Tandborste, fluor tabletter.. Ja det här med tandhygien (för kineserna) skiljer sig lite mot hemma kan jag säga!

 Jag har letat men utan lycka efter en mjuk, liten tandborste som min tandläkare vill att jag ska ha. Men det finns inte, jag har till och med köpt en barntandborste med barnmotiv för att få en liten, men tror ni den var mjuk , NOPP!!Disktrasor… låter konstigt men det finns inte sådana som vi har här..  kanske måste tilläggas att jag även hemma var tvungen att ha rätt sort, annars går det inte..  Det här med Ayi har vi liksom inte hunnit med.. står högt upp på: Att fixa listan nu!!Tidningar fanns med på önskelistan, tyvärr fanns inte alla jag ville ha men lite skvaller och i alla fall en bröllopstidning har jag nu nya i Shanghai. Roligt var att när jag bläddrade igenom bröllopstidningen så fann jag en gammal klasskamrat från universitetet där.. Grattis Carolina till ert giftermål!Hem kom också: Några sminkprodukter, Marabou premium Lemon&Ginger Dark Chocolate. Plus Lins lista så klart..
Det var som julafton i lördagskväll!!!


Fick Sverige leverans från en kompis tidigare i veckan också, ID –mineral. Finns tyvärr inte i Shanghai..


Ja vissa saker är svåra att få tag på här, mycket byter man ju bara ut till något annat och det är verkligen inga problem. Men vissa saker känns såå lyxiga att inte behöva byta ut. En sverige leverans då och då... JA TACK...Kram
Vänta...Det regnar i Shanghai… detta innebär att alla taxi bilar går upp i rök och de gröna lamporna (=ledig) är som bortblåsta. Igår efter IKEA besöket blev det en lång väntan i kö för att ta sig hem, men hem kom vi i alla fall till slut. Dagen inköp var matta, byrå, bord och lite andra saker. Vi skulle haft lite annat med men IKEA är väl tyvärr inte direkt kända för att ha allt hemma som man ska haJNu ska jag snart iväg på TCM kurs…

 

Kram


Helgen

 Middag på KABB i Xintiandi, Drinkar på VELVET  


Fredagen blev en trevlig kväll med middag och utgång på Velvet. Dock kanske lite för trevlig då lördagen gick åt till att kolla på film i sängen. Men så kan det vara ibland. Fram åt kvällen var det bara att pallra sig upp för då hade jag Balett inbokat på schemat,  Svansjön! Måste säga att jag blev positivt överraskad, balett var otroligt fascinerande att kolla på.  VACKERT...Vilket jobb det ligger bakom denna dans, imponerande!
Jag tyckte om det!!
Applåder…Efter baletten kastade jag mig hem i en taxi för att hemma fanns Linus igen efter två veckor i Sverige. Så idag har vi mest tagit igen all tid och passat på att umgås. Inte nog med att det är härligt att ha sambon hemma igen var resväskan full av presenter och saker från inköpslistan.

 

Kram  


Tavlor...Stor del av dagen spenderade jag gåendes… vilket var underbart då solen värme enormt igår!!

Nästa projekt här hemma är att vi måste ha lite på väggarna. Efter lite inspiration har jag kommit på en klockren tavla för oss här hemma. Det blir en STOR svart vit tavla lite åt pop art hållet. Motivet får ni gissa så länge.

Igår hittade jag i alla fall en konstnärsgata där jag hittade en tjej som kan tänka sig att måla denna tavla åt oss. Så nu ska jag bara få fram bilden och gå tillbaka så kan hon sätt igång. Jag är lite sugen på att göra flera samtidigt så om jag kommer på något motiv snart blir det fler beställningar. 

Här kan man beställa och köpa tavlor i de flesta stilar!!
 Och ja vi är ju Kina...  så kopior på kända tavlor är vanligt förekommande!


De är duktiga !!!

Jag sprang även runt i olika varuhus och kolla möbler. Det är verkligen imponerande vilka stilar det finns här. Från super guld (bländande guld) till mörkt, modernt, romantiskt osv. men det mesta är ju bara för mycket av allt !!!

Tack för att IKEA finns när det kommer till vissa möbler!
KramSARAH SIM
 


Igår var det alltså modevisning som stod på schemat, SARAH SIM. Visningen var på Shanghai Expo Theme Pavilion på Pudong sidan. Visningen var fin, mycket päls och inte så ”kinesisk”. Efter visningen var det olika show rooms som stod uppställda för beskådning, vi minglade runt lite och såg även det svenska företaget LOVA WEDDING. Lite stolt blir man över allt svenskt man hittar nu när man bor utomlands. LOVA WEDDING är ett relativt nytt företag som syr upp bröllopsklänningskollektioner men även klänningar efter kunders egna önskemål. Igår pratade vi med en av designerna/ ägarna, spännande och imponerande att våga starta företag i Kina, Shanghai.
 


KramIdag...

'To day, fashion show in Shanghai


   


KramCoffee morningSEA- Shanghai Expatriate AssociationFör att bli medlem i SEA måste du ha foreign-passport, SEA har över 50 olika nationaliteter representerade. SEA erbjuder olika aktiviteter samt ger ut en tidning med artiklar, tips och aktiviteter osv.

Idag tog jag mig till ”coffee morning med SEA” med möjlighet för registrering, tänkte det kunde var kul att se vad denna förening kan erbjuda.

 --------------------------------------------------------Denna vecka är fullspäckad med go bitar.. förutom alla roliga aktiviteter som rullar på vecka efter vecka ska jag på…


Shanghai fashon week 2011Onsdag blir det modevisning!  

På lördag blir det…


Balett!Jag ska gå och titta på SvansjönShanghai City Theatre.KramOMG TOUR


USHER
 Mars 12 2011 


Shanghai


 

Glada gänget på väg in i Mercedes-benz Arena


Arenan fylls med folk…Usher gör entre…
The man can dance…

Usher Live… vist var det en fantastisk show med bra låtar. Önskemålet hade kanske varit lite fler danslåtar och mindre lugna låtar. Men han levererade bra och man kan inte säga annat att Usher är grym!
Party

Danssugna drog vi vidare till Shanghais heta klubb M1NT på The Truly Official Usher After-Party

 (24/F, 318 Fuzhou Lu, near Shandong Lu)"This is the party spot in Shanghai. A hip and stylish night club, perched on the 24th floor high above Shanghai, with dramatic floor-to-ceiling windows offering spectacular 360° views of the Bund, Pudong, Nanjing Road, People's Square and Huaihai Road. The first thing you notice upon arriving at M1NT Club is the jaw-dropping 17-metre long shark tank.( http://www.m1ntglobal.com/)Kram


Drakfrukt (Pitahaya)Drakfrukt...Är en kaktusfrukt med saftigt vit/rött fruktkött med svarta små frön. Frukten innehåller mängder med C-vitamin, kostfiber, vitaminer och mineraler.  Frukten lär kunna minska risken för flera sjukdomar bl.a. cancer, diabetes och hjärt- och kärlsjukdomar. Man tror dessutom att drakfrukten kan ha effekt mot linjer, rynkor och ge en hy som ser yngre och friskare ut.

 

Så detta mina vänner är bara att frossa i!


 KramEn budda kanske?


Idag på morgonen gav jag mig iväg ganska skapligt för att leta upp Dongtai Lus Antikmarknad som ligger nästan precis där vi bor. Ett par gators promenad och jag var framme.

 

Dongtai Road Antik Market,

detta är en utomhusmarknad med massvis med stånd utspridda över både Dongtai Road och Liuhe Road. Här säljer de antika objekt, minnessaker från Mao,  keramik, gamla affischer, statyer, klockor, tavlor och en mängd andra objekt. Här kan man hitta perfekta Shanghai souvenirer.


Mina inköp: 
En present samt…

 

Ett Majhongspel
KramFredag 
Idag var det mahjong turnering med lunch på Nolita, italian Restaurant  (422 DaguLu).Vi började med en god lunch, jag tog lax som man verkligen inte äter lika ofta här som hemma (en bit i affären, 70kr). Lite vin på det och vi satte igår. Jag passade på att ta en extra lektion av en ”Mahjonglärare” för att ta igen det jag missa när min Mahjong grupp började några veckor innan mig.  

På promenaden hem kände jag mig lite extra modig med lite vin i kroppen så jag bestämde mig för att gå och klippa mig. Det här med klippning har varit ett litet orosmoment här. Jag har behövt klippa mig sedan vi kom hit, men självklart känns det läskigt att någon ska sätta saxen i mitt hår utan att vi kanske förstår varandra. Ett fel klipp och det kan vara en katastrof. Nu hoppade jag in på Times Square Shopping mall (99, Huaihai Middle Road) på den kända kedjan TONI&GUY. Kändes som att i ett av de lite finare shopping varuhusen finns chansen till en okey frisör. Lite mer får man betala men det är ju billigare än i Sverige.

Resultatet? Ja det är svårt att säga, hon tog inte så mycket men de slitna topparna är borta. Klippningen gick fort, men föningen.. oj oj oj vad det tog tid, hon höll nog på en timme med mitt hår för att få det tort och rakt.- You have a lot of hair…

- I know !!


 

Nu ska jag faktiskt ta det lugnt och ladda inför imorgon, till råga på allt går ryktet om 20 grader i morgon…

 


Kram

Shanghai historia


Shanghai har en spännande historia...

Idag har jag tillsammans med ett antal andra tjejer varit i XuJing Town, Qingpu District hemma hos Marie och tittat på två historiska dokumentärer om Shanghai.  Självklart har alla städer en historia, men det som känns extra spännande är att det inte alls är lång tid tillbaka i historien som många av dessa händelser inträffade.  Jag kan varmt rekommendera dessa dokumentärer om du har intresse för Shanghai och dess historia. De finns att ladda ner…

Dessa två tittade vi på: Historien om ett hus i Shanghai

The Cosmopolitan Apartments i Shanghai rymmer en stor del av Kinas 1900-talshistoria. Livet i nöjesmetropolen förändrades radikalt när landet fick ett kommunistiskt styre. Här hör vi hyresgäster från förr och nu berätta om livet i den stora byggnaden.

 

De vilda åren i Shanghai

Vid mitten av 1800-talet startade den era i

Shanghai som kallats dess guldålder

och många lade här grunden till sina

förmögenheter. Men det var också en stad

hårt hållen av kinesiska brottssyndikat, triader.

Vi följer historien fram till 1937 då japanerna erövrar Kina och

Shanghai faller.
Intresset för Shanghai och Kinas historia växer för varje dag som jag bor här, förståelsen ökar och allt man upplever får en ny innebörd när man vet lite om historien runt om kring.

Marie (som vi var hos) bodde förövrigt i det finaste och häftigaste hus jag sett här i Shanghai wow faktorn var enorm, jag är grön av avund, även om jag inte skulle vilja byta och bo så långt utanför innerstan. Oj oj oj säger jag bara…

 

Efter filmvisning så var jag och kolla lite möbler igen.. det är inte lätt detta sökande. Nu har jag hittat ganska mycket fint så nu får vi nog ta och besluta något snart så de kommer hem också:)

 

Kram


På lördag smäller det…


One of the world's most famous, revered and Grammy-winningest R&B artists ever, Usher, plays Shanghai for the very first time.
Lördag... Då blir det den första konserten för mig här i Shanghai. Det är USHER som kommer och uppträder på Mercedes-Benz Arenan!! Känner mig laddad och har plockat fram cd skivorna som uppvärmning!
Kram


Bonjour

 

 

Le Saleya


Även idag har vädret varit toppen, efter TCM kursen blev det lunch utomhus på franska restaurangen Le Saleya
( 570 Changle Road).  Tänk er att sitta ute, utan jacka, äta god lunch i trevligt sällskap. Kan man ha det så mycket bättre? Shanghai bjuder på nya pärlor varje dag, alltid är det något nytt man ska utforska, upptäcka.
I LOVE IT!


Idag tänkte vi ta oss till assessoarmarknaden som ligger vid gamla stan. Tänkte ja.. efter ett antal timmar hade det helt plötsligt blivit kväll och de hade hunnit stänga innan vi äns va framme.


 Shanghai, det finns så mycket att se, göra att tiden bara springer iväg!

 


Kram


Solen sken och det passade perfekt för mina planer för dagen!
Matis
 - multiaktiva produkter som kombinerar det bästa från naturen och vetenskapen
Om man tänker på sin hy är väl inte en flytt till Shanghai det bästa man kan göra. Luften och klimatet här är inte hudens bästa vän. Innan vi åkte köpte jag på mig bra hudvårdsprodukter, masker, peeling, crèmer, ansiktsvatten ja det mesta så jag skulle få en bra start. Självklart förstod jag att när dessa väl är slut är det bara till att leta upp nya favoriter. Men så har jag varit så nöjd, inte på det sättet att jag haft perfekt hud sedan vi kom utan mer hur de känns. För ett par dagar sedan gick vi förbi en salong och passade på att ta deras broschyr utanför, på kvällen upptäckte sedan min vän att  det står ju MATIS (märket jag använder) på deras broschyr. Ett telefonsamtal till mig och jag har sedan dess känt mig helt hoppfull över att kanske kan man köpa deras produkter där, ja och i Shanghai.


Så idag skulle det bli lång promenad dit för att kolla samt kolla ett ställe till där det möjligtvis kunde finnas efter mina eftersökningar på nätet. Jag hittade dit och mycket riktigt hade de MATIS men inte just de produkterna jag ville ha. De hade inte så många produkter framme men de hade i en produktlista i en pärm. Självklart försökte jag fråga om de kommer få in eller kan beställa men ja, jag kan ingen kinesiska och de kan ingen engelska. Jag får göra ett försök till någon annan gång.


Det andra stället det kanske finns på hittade jag inte ens. Nu finns hoppet kvar till ett ställe till, nämligen något som till och med hette MATIS SPA. Det låg lite längre bort så det får bli en annan dag!JAG HÅLLER TUMMARNA!


OM MATIS: Matis är en komplett, växtbaserad hudvårdsserie som enbart använder det bästa från naturen: växtextrakt, växtoljor, aromaterapi, alger och vitaminer. Samtliga produkter baseras på växtteknologi, där Matislaboratoriet utanför Paris är världsledande.

Matis har vunnit flera prestigefulla priser, bland annat kosmetikbranschens internationella "Oscar" nio gånger för bästa hudvårdsserie, Spa/kroppsserie, herrserie, behandlingskoncept och design. (http://www.dermarome.se/cat/147.aspx)

 Nu är jag helt slut, träningspass i poolen sedan fyra timmars promenad… Det blir soffan ikväll!


KramInte okey...

 


Här om dagen när jag tog tunnelbanan för att möta upp en vän blev jag väldigt illa till mots. Det var en av de gånger när tunnelbanan var så full att jag bokstavligen stod pressad mod dörrarna när de stängdes, alltså oerhört mycket folk, man får trycka sig in. Inte en extra centimeter finns det kvar att röra sig på. Efter någon station ser jag killen till vänster om mig pilla med en plastpåse han har i handen. Tänker inte så mycket på det till en början men han fortsätter att picka.. då ser jag att han har två kanarie fåglar i påsen. Det han gör är att picka för att kolla om de fortfarande lever antagligen.

I en liten brödplastpåse, ihop knuten i trängseln på tunnelbanan, ihop klämda..

De rörde sig lite lite eller var det sista döds rycket..


Ahhh blev så illa till mots, man blir så chockad att man inte agerar. Stackars fåglar. Detta är inte okey. Djurplågeri kallas det för. Vi har inte riktigt samma syn på djur, det är ett som är säkert.

 kram
Lugn lördag


Sovrum 

Gardinerna är på plats, de ny kuddarna är på plats.. men mina nya "tassle" måste få en krok att hängas fast på...
Idag skulle vi åka och köpa mobiltelefon till Linus men affären var helt plötsligt igenbommad och vi hade inte lust att åka vidare då vi hade andra planer för dagen. Vi hade tänkt att ta oss till blommarknaden, men först lunch på Element fresh. De har verkligen goda sallader, en ny favorit restaurang tror jag bestämt.   

 Tanken var att handla ett tar ljuslyktor eller vad man ska kalla dem. Jag såg dem för någon vecka sedan när jag var där och tänkte att vi kunde slå till på dem idag. Affären har så mycket fint.. den är lite som en SIA butik.

  

 Lite blommor var vi ju också tvungna att köpa nu när vi ändå var där..  Papegojblommor!


Ikväll blir det hemmamys.. Linus åker till Sverige i morgonbitti.


KramFredagMahjongen idag spelades i ett hus som ligger i samma compound som vi bor i. Det är jättekul och spännande att se hur lika/olika de olika lägenheterna är. Kändes kul att se en lägenhet som är färdiginredd till skillnad från våran som fortfarande har MYCKET kvar innan den är färdig. Men fint ska det bli tillslut och det är verkligen kul att få inreda själva.

Idag var jag också och hämtade våra gardiner till sovrummet på gardinmarkanden. Nu är de upphängda och alla kartonger är slängda (vi har haft Ikea kartongerna från våra möbler i fönstret för att få bort ljuset, glamoröst!!) Gardinerna blev som jag hade tänkt mig, i rätt längd och allt. Köpte lite kuddar och två ”Tassle” också..  måste ju nästan visa dem i morgon..

 

Kram


CHANEL

 

 


Idag var jag på utställning på Museum of Contemporary Art , som ligger inne i People’s Park.

Där visades: CULTURE CHANEL

 Utställningen börjar lida mot sitt slut (Jan. 15 , 2011 - Mar. 14 , 2011) så idag passade jag och Kristin på så vi inte skulle missa den.


Tyvärr var det inte mycket att se eller läsa om de få kreationer som fanns. Några klädskapelser, smycken osv men inte mycket mer fanns det att lägga ögonen på. Jag hade nog önskat mig mer ögongodis faktiskt. Kul var ialla fall filmvisningen de hade i ett av rummen med tv reklamen om parfymen Chanel no.5. här kunde man följa tidens gång genom reklamen… kul!  

 


Känner ni igen någon?

 

 

Kram


Shanghai


Kram
Idag var det dax...Kl.10:00 smällde det… bootcamp. Nu ska jag framöver på onsdagana åka och träna med tjejerna ute i Hongqiao. Det var fantastiskt att träna ute och använda kroppen på ett helt annat sätt än vad man gör på gymmet och genom simning. Så kul… men jobbigt.. axlarna var i fokus idag och det känndes det kan jag lova. Vågar inte riktigt tänka på hur det kommer vara i morgon. Kanske lite träningsvärk?Vi tränade på en gräsplan som ligger i ett av villaområdena, vist får man lite Desperate Housewives känsla… Vinprovning

Efteråt var det snabbt hem och duscha. Vit vinsprovning arrangerades av svenska klubben, och jag hade turen att få plats på denna populära aktivitet.

Fyra viner hälldes upp..

Riesling, Chardonnay, Sauvignon, Gewurztraminer 


Vi luktade, smakade, gissade och betygsatte...
Utseende, doft, smak, helhetsintryck

 Dagens favorit blev iallfall, Riessling vin dÀlsace 2008,12% från Furstenbach Frankrike. Kram

 

 


Tisdag...


Så var det tisdag och kurs står på schemat..


Kanske hade dagen kunnat starta på ett bättre sätt.. en taxi resa som skulle ha tagit 25 minuter blev en taxi resa på 1,5 timme..  vilket resulterade i att jag kom SENT till min TCM kurs. Pinsamt och frustrerande… taxi chauffören blandade ihop siffror och tog fel på riktningen på gatorna ett par gånger..

 

 Men men så kan det vara..


Kursen är i alla fall kul och man får sig en tankeställare varje gång och nya idéer hur olika vi människor är och fungerar. Efter kursen blev det lunch på MiThai modern thai (195  AnFuLu). Fin miljö och god mat.  


Gårdagen på gardinmarkanden resulterade i ett överkast samt ett par gardiner till sovrummet.. nu börjar det lika något iallafall. De nya möblerna är monterade och snart flyttar Linus kläder in i garderoben… 
Bredvid garderoberna ska en byrå stå som jag kollade in i dag. Ska ta lite mått här hemma och sedan bege mig tillbaka och göra en beställning.  Eventuellt ska jag göra flera skåp på samma ställe.. vi ska ha två till vardagsrummet också.. kanske ska man börja med en för att se hur de blir..


Kram


RSS 2.0