Kinesiskt bröllop

Igår hade vi äran att vara bjudna på ett kinesiskt bröllop här i Shanghai. Som närmsta chef var Linus inbjuden med respektive för att bevittna bröllopsceremonin mellanBenni  Ma & Allen Yang

2011-05-29Vi anlände kl. 16:30 för att delta i ceremonin, i Kina har själva vigseln redan ägt rum ibland flera månader innan.

Vi skrev in oss och fick bordsbiljetter till middagen. Brudparet var redan ute bland gästerna och minglade runt. Förfriskningar bjöds det på och vi kunde ana ett vist Sverigetema, IKEA. Det bjöds på Daim, Mariekex, Skumgodis, Pepparkakor, Kexchoklad. Till detta läsk eller juice.


Nu kunde man också ta kort med brudparet och titta på olika fotografier de gjort innan med bruden och brudgummen i olika miljöer och kläder.
  Delar av Linus team och brudparetEfter en stund var det dags, då gick brudparet in för att sedan göra entré. Fast att Linus och jag inte förstod ett enda ord var det mycket underhållande ceremoni,  och fort gick det.

På med ringen som levererades av en liten flicka och pojke med änglavingar.


En riktig filmkyss…
Det hälldes bubbel...

Det kastades brudbukett till de ogifta tjejerna…

                                                                               

                                                                              och

                                                                Ballonger släpptes iväg…


 Efter ceremonin gick vi in på restaurangen för att äta middag. Fint dukat och massor av blommor. Alla fick en liten present, en påse med godis och en liten kanin. Vi fick sitta med Linus team på en av de bästa platserna i lokalen. Antagligen för att Linus skulle hålla ett tal till brudparet.  På bordet stod redan några kalla rätter när vi satte oss sedan var det ett ständigt flöde av rätter som kom in under hela kvällen. Brudparet var dock inte med och åt överhuvudtaget. 
 
Några av Linus team och så jag!
Det visades ett bildspel...Efter en ganska lång stund kom brudparet...Helt plötsligt var det dax för tal...

De första två meningarna var på kinesiska och de sista två. Till hjälp hade Linus en tolk. Många skratt blev det över Linus kinesiska meningar…

Några till uppvisningaktiviteter... 

Sedan försvann brudparet igen, bruden skall nu byta frisyr, smycken och kläder. Vanligt är det att bruden har fyra klänningar på bröllopet. Gästerna fortsätter middagen…


 

När de nu gjorde entré var det dags att tända ett ljus, skära tårta (som vi inte åt av, den bara stod där:)


Brudparet delade även ut priser och presenter, det var föräldrarna och brudtärnorna som fick, samt Linus. Linus fick pris för sämsta Kinesiska Ha ha ha…
Två kinesiska tekoppar fick han. Självklart tog de tillfället att låta honom repetera meningarna en gång till.

Iväg med brudparet igen.... Byta klänning....


När brudparet anlände för sista gången och alla gäster var mätta och glada skulle de gå runt och skåla med alla gästerna. Så fort gästerna skålat gick de hem. Vi var bland de sista borden de skålade med så när vi skålat var lokalen nästan tom.  Bruden skulle även gå runt och tända männens cigaretter (för de som rökte), kinesisk tradition sas det.

Presenter ger man inte i Kina vid bröllop utan man ger rödakuvert med pengar.  Viktigt är att det är ett lyckotal man ger, inte något med fyra alltså (gärna med 8= tur).

 

Jag är verkligen positivt överraskad nu när jag varit på ett kinesiskt bröllop. Ryktet sa att man nog inte skulle ha så stora förväntningar, det skulle vara svårt att förstå, trist mat och inte så kul. Men vi hade det trevligt, okey mat och underhållande fast på ett helt klart annorlunda sätt. Många saker gick ut på att få det fint på bild eller på film. Brudparet var i alla fall oerhört glada hela tiden vilket måste betyda att de var nöjda med sin stora dag.


Något som skiljer många kinesiska bröllop med västerländska är klädsel. Här i kina klär man inte upp sig för att gå på bröllop. Jeans och tröja är vanligt förekommande. Brudparets föräldrar brukar klä upp sig lite men i övrigt gör inte gästerna det. Bruden hade till detta bröllop bett om lite mer uppklätt (hjälp ännu svårare, vad ska man ha då?).

 

Jag avslutar med ett tack till brudparet och en stor lyckönskning i framtiden…. (vet ni vad alla skulle ropa högt när ceremonin var färdig (ungefär) : ”Lycka till och hoppas ni får barn så snart som möjligt”)
Kram 


Lördag i underbara Shanghai
Lördagen strosade vi runt lite på dagen och fixade lite ärenden.  Lyckades hitta en billig lunch nere i källaren på ett varuhus, dumplingsoppa blev det. Smakade helt okey!
Cafe 85 är ett bra alternativ till Starbuck lite dyrare kaffe! Finns på massor av ställen runt om i stan.


Det är svårt att inte tycka om Shanghai, man kan verkligen hitta nya guldkorn varje dag/helg. Shanghai vimlar av hippa och coola ställen. Uteställen med takterrasser finns det också gott om vilket är perfekt med tanke på att kvällarna sedan länge är jättesköna här.  Igår var vi tillexempel på The Roof at waterhouse, som ligger nere vid the Bund och området Cool Docks ( 5/F The Waterhouse 1-3 Maojiayuan Lu, near Zhongshan Nan Lu).


Pernilla och glada jag :)Sällskapet för kvällen var lite IKEAfolk, några helt nya personer jag inte träffat innan var det i gänget och vi hade verkligen super trevligt!


Målet för vissa i sällskapet var att se någon fotbollsmatch som började kl 02.15 här i Shanghai… De var inte ensamma om den iden.


KramDrink på 52:a våningen
Fredagen startades som vanligt med lite mahjongspelande tillsammans med mahjonggänget! Lite snabblunch nere i Xintiandi för klockan halvtvå var det manikyr och pedikyr inbokat på favorit stället Frangipani. Franskmanikyr på händerna och härligt chockrosa på tårna. På kvällen hade vi hejdåmiddag för att säga hejdå till underbara Kristin och Anders som åker hem för tre månader under sommaren. Fördrinken intogs på The Ritz-Carlton Shanghai (8 Century Avenue , Shanghai, Lujiazui, Pudong ) med en fantastisk utsikt från 52:a våningen. Middagen åt vi på markplan på en italiensk restaurang.


Kram


Ät hos oss!Här i Kina satsar man på att locka in restaurangbesökare på
 ett annat sätt än vad vi är vana vid hemma i Sverige!

♦-----------------------------------------♦


Glömde ju att visa att vi även efter lördagens utflykt fick med oss en present. Två stora lådor fick alla konka med sig hem på bussen. Lådorna innehöll organisk mat, hur eller på vilket sätt har jag ingen aning om med tanke på att det bara står på Kinesiska. I ena lådan var det ägg som vi ätit flitigt av här hemma.  Sedan var det låda nummer två, här i fanns det vakuumförpackade grönsaker av något slag. En sak är säkert, vi är vana vid olika smaker (svenskarna och Kineserna).


Idag är det en vecka kvar till min födelsedag, herregud vad tiden går fort!

Kram


Kinamat
I lördags var lunchen på vår utflykt en sann upplevelse. Totalt var det 20 stycken rätter som serverades. Hur många som var ätbara beror nog på vem man frågar. Även om vissa rätter till en början kan se okey ut måste jag säga att smaken var trist eller konstig. Majsen är mjölig, fisken smakar lera, allt smakar buljong …. . Slutsats, jag är glad att jag hade ett äpple med mig :)
Jellyfish = Manet.. .Det var inte bara jag som var kräsen när det kom till maten vid vårat bord, så här såg bordet ut när vi lämnade restaurangen.  Vid borden där enbart kineserna suttit var det betydligt mindre mat kvar!Kram
Suzhou- PÄRLOR
  Dagen har jag tillbringat i Suzhou som inte ligger allt för lång ifrån Shanghai. Dagens utflykt gick till Pearl Market. Här fick vi chansen att se en demonstration över hur sötvattenspärlor blir till och var med i öppningen av musslan. Vi har också försökt att lära oss se skillnad på kvalitén på de äkta sötvattenspärlorna. När det gäller kvalitén ska man kolla på lyster, yta, form, färg storlek.
 

Här ute odlas pärlorna..


Att köpa pärlor här i Kina är en bra investering, det är betydligt mycket billigare här. Så kommer du till Kina så passa på och köp dig och kanske din familj pärlor. Dagens inköp blev ett fint halsband, örhängen och ett dubbelarmband.


     

Här hämtas musslorna..Denna mussla var fem år.. det kan man räkna på antal ringar på skalet


  


Kina är en av de största producenterna av pärlor. Odlade pärlor växer och formas på samma sätt som äkta pärlor. Den enda skillnaden är att det som irriterar inne i musslan som gör att en pärla bildas är ditplacerad av oss människor samt att de växer i en kontrollerad miljö.


 

 

 

 Odlingen går till så att man placerar in en del av en annan musslas mantelvävnad i vävnaden på en mussla. Musslan blir irriterad av biten och börjar kapsla in den med pärlsubstans. Efter ett antal år, oftast tre till fem år kan man skörda pärlorna. Ju längre tid pärlan får utvecklas inne i musslan desto tjockare och glansigare blir den.

Vitt och rosa i olika nyanser är sötvattenspärlornas naturliga färger. De vita kan vara kritvit till elfenbensvit. De rosa, korallrosa till syrenlila.

  Här tillverkas mitt armband...

Till sist, mina fina inköp!Kram


Dans i Xiangyang parken


Parkerna i Shanghai är fantastiskt levande.. det finns alltid något spännande att titta på!


Kram


Dongping National Forest Park.

 


Lördag 21 maj IKEA Family Day

Nästan 200 personer var vi som deltog i Ikeas familjedag i lördags.

 

Vi startade dagen vid IKEA varuhuset kl. 08.00 på morgonen. Efter två timmar i buss kom vi fram till
Dongping National Forest Park.
Vilket fantastiskt ställe… träd, djur, växter.. helt plötsligt befann vi oss mitt i en vacker stor SKOG.


“Located in the central-northern part of Chongming Island, Dongping National Forest Park is 12 kilometers from the county town (Nanmen Port), covering a total area of 5400 Mu. It is the largest man-made plain forest in Eastern China and the national 4A-class ourist attraction as well.”
Första på agendan var lekar Long rope Jumping och Sandbags Throwing.

 

Linus gjorde några tappra försök att hoppa hopprep, men jag tror Linus gjorde något annt än hoppade hopprep på rasterna i skolan om jag säger så….


Efter lite lekar och lunch hade vi ett par timmar med fritid. I parken kunde man roa sig med ett antal olika aktiviteter, rida, go-kart, paintball, klättervägg, skidåkning på gräs, cykla, samt en massa andra åkattraktioner. Vi tog en liten minibuss tur genom parken för att sedan hoppa upp på en tandemcykel och spendera resterade tid åt att cykla runt och njuta av naturen.

Titta Bambi… vår första tanke var: Är den riktig? Så är det att leva i Kina, men den var levande!
Jag har aldrig sett så mycket smultron… stora röda smultron.. Dock skulle jag aldrig stoppa ett i munnen. Inte kineserna själva heller…. Vi frågade en kollega till Linus om de viste att de var goda att äta ?! Svaret vi fick:  Ja de är goda men the government har sagt att man inte skall äta dem… det är farligt!
                                    

                                    
                                    
                                    
                                    
                                    

Trots att temperaturen sjönk med exakt 20 grader på 24 timmar vilket gjorde att vi frös lite i slutet av dagen var det en kul dag. Fredagen bjöd på 37 grader sol, och när vi kom hem på lördagskvällen visade termometern på kalla 17 grader.  


                         

                                                                                    Kram

Yu Garden (marknaden)
Yu Garden (marknaden) kan man verkligen hitta allt mellan himmel och jord! Inredning, maskerad tillbehör, klistermärken, necessären, Askar, presentpåsar, allt till naglarna, krafs och så lite krafs osv osv…    Det blev att vi  spenderade ett par kul timmar där igår. Kommer ni ihåg Monchichi ?

 

Kram


Pilarna mot ...

Någon ska få spendera födelsedagen i Hongkong!!

Vi flyttar pilarna på kartan här hemma och sätter dem mot Hongkong, fyra dagar är tanken att vi skall spendera i denna stor stad. Längtar…


För mig blir det första gången men Linus har tjuvstartat och varit där förut!
(Linus bild)


Kram


Sommar fint 
Eftermiddagen igår spenderade jag på Pärlmarkanden i jakt på bröllopssmycken till en kompis. Men det är svårt att komma hem tomhänt ifrån detta himmelrike. Det finns så mycket fint att det gäller att hålla i plånboken så det inte ekar allt för tomt när man åker hem. Bröllopssmycken hittade vi (mycket fina), samt ett par stycken örhängen till mig själv också… och något halsband och armband :)
Ett snabbesök på blomstermarknaden blev det precis innan stängning.. Problemet är ju bara att man inte kan få med sig så mycket hem så det får bli ett besök till innom snar framtid. Då ska jag också beställa ett smyckesskåp till mitt sminkrum!


kram


Pekinganka
Ett måste är ju att testa Pekinganka, så igår fick Linus chansen att smaka denna rätt (jag har testat en gång innan). Denna Pekinganka serveras på det traditionella sättet, det vill säga genom att skinnet skärs tunt (med lite medföljande kött) för att sedan serveras med små, varma ”pannkakor” tillsammans med kinesisk lök och en söt sås.  

Pekinganka har en krånglig tillagnings process vilket gör att man oftast äter denna rätt serverad på restaurang.  Är det gott? Ja.. eller kul att testa är det iallafall.  Kram

 


Shanghai zoo


¨

Dagens utflyckt gick till Shanghai zoo

Entrépris: 40 RMB
Till en början kändes det som om hela parken bestod av fåglar… vi gick och gick och det kändes som om världens alla fåglar var representerade i parken. Små, stora.. fula, fina…

Känguru…
En bit in i parken fanns ett område som kallades för ”Little pet zoo”, här skulle jag inte ha gått in. Här presenterades ett stort antal hundraser. Hundarna satt i burar, vissa i alldeles försmå burar. Inget mjukt att ligga på och ej tillräckligt med vatten. Vissa av hundarna såg okey ut men vissa hade liggsår på benen och ögoninflammationer, eller avföring i pälsen. Här inne kände jag mig mycket illatillmots (tycker du om hundar gå inte in här om du besöker detta zoo). 

 Mätt och belåten så klappade sig denna Jättepanda sig på magen..

 

Pandor…

 Är något vi gärna vill hinna med att se nu när vi är här i Kina, men inte så som här.. på zoo !


Något som verkade dra till sig extra mycket uppmärksamhet var.. lejonen!!!
Det här med att följa regler är kanske inte kinesernas starka sida…  MATA INTE DJUREN!!! Ja så stod det på de flesta djurburarna i parken men.. oj vad det matades! Frukt, bröd, kyckling fötter ja det mesta kastades in i inhägnaderna in till djuren. Dessa  björnar viste vad som gällde.. gapa stort och något smaskigt hamnar i munnen..


Glass, dricka, kokta ägg, bleka korvar... (Tips ta med något eget att äta om du tror du blir hungrig)
Rida, eller varför inte fiska lite?Första gången vi såg en flodhäst!


Shanghai zoo är helt klart värt ett besök om man har vägarna förbi. Även om platsen känns lite nergången är det en fantastisk samling olika djur och arter man kan få se. Imponerande faktiskt!

Tillexempel apor, det fanns inte bara en eller två sorters apor utan kanske tio. Lika så med kattdjur..osv.

Djuren var till skillnad mot många andra parken ganska rörliga och aktiva i sina burar och inhägnader trots en varm dag.KramRosé

 

Gårdagen spenderades i solen vid poolen med ett glas rosé! På kvällen var vi ett gäng på tio personer som njöt av Blue frogs goda hamburgare samt drinkar på deras uteservering.

(Xujiahui Lower Level , unit 12 131 Tian yao Qiao Road)


Kvällens sällskap var en blandning av svenskar bosatta I Shanghai, italienare, amerikaner,  samt svenskar på snabbvisit jobbresa i Shanghai. Kvällen fortsatte med drink på BROWNSTONE som ligger inne på en fin innergård på Yong Jia Road (No 570). Därefter var det dags att besöka House of blues & jazz (Fuzhou Road) som kanske för kvällen inte hade den underhållning vi hoppas på :) Istället åkte vi till BROWN SUGAR som  passande nog ligger nära oss, så när kvällen led mot sitt slut var det bara att vända på klacken och gå hem!! Gött!

Underhållningen på House of blues & jazz

Ikväll väntar jag in Linus som är på väg hem till Shanghai igen. Det ska bli spännande att höra hur han haft det, även om det var en ganska kort jobbresa är jag fruktansvärt avundsjuk.

Kram


En ganska vanlig Kinadag (även om den ena aldrig är den andra lik…)Möter upp en ”Mahjongkompis” för att promenera hem till en annan och spela veckans mahjongomgång. Vi lunchar.. idag på en kina restaurang, samma som i fredags.Kolla vilket underbart gäng utanför porten påväg till lunchen…. Mops, franskbulldog, Golden retriever !!! Fina fina, vill också ha :)


Jag börjar promenaden hem, slinker in i lite affärer. Idag blev det ett besök på Marks & Spencer och H&M. Kollade in mediamarket för en eventuell dammsugare (en till).

Åt inte lunch här :)Slank in i videobutiken köpte säsong 3 av LOST, soundtrackmusiken till Sex and the city och Josh Groban.

Tittar lite på drakflygning påväg genom Fuxingparken…


Hem till lägenheten lämna av alla inköp,  på med gympaskorna igen för att återigen leta upp en bank. Trodde jag hittat en bank som skulle fungera men nej denna bank fungerade inte heller (har provat på en annan innan också). Denna gick inte heller att sätta in pengar på. Fortsätter leta… hittar en ny bank och se där nu gick det (Får vi hoppas, jag har ju egentligen ingen aning om det gick eller inte. Alla papper var på kinesiska och ja… vi får väl se om det blev rätt. Fungerade det kommer det två stolar hem till oss om några veckor.)
Vidare mot affären (tänkte testa en jag bara varit i en gång tidigare) för att handla typ maskindiskmedel.. fanns inte. Ja nu är klockan halv sju och jag kom nyss hem.. Gått nästan 1,5mil (stegräknare) !!

 

 

Som sagt en vanlig torsdag i Kina!

Kram    


Snyggt att vara brun?Vid ett rödlyse igår började två kinesiska tjejer prat med mig. Dessa tjejer delade på ett ”fint” ljusrosa paraply med någon ”söt” figur på. Så här gick konversationen:  - Hello! (Två kinesiska tjejer)
- Hello! (Jag)
- Ooh it's hot today
- Yes it's nice ..
- You should have an umbrella ..
- But I like having a little sunburned ...
- But the sun is very strong ... and you must be careful
- Absolutely

(Gröngubbe och jag sa hej då och gick!)

 

Nu har vi haft fint väder i ett par veckor här i Shanghai, vilket märks på alla paraplyer. Kineserna vill inte bli bruna, och så vill de skydda sig mot solen.Apropå solbränna fick Linus dessa kommentarer efter Thailandsresan från sina kinesiska kollegor:

- You look very shiny and red! = Oj stackare du har blivit brun!

 

Efter någon vecka här hemma i Shanghai fick ha kommentaren:

- Your skin has recovered well = Du är inte brun längre, tur för dig!

 

 

 Kram

 

 


Sova i soffan?

Vid detta uppbyggda rum var även en tv på, undrar hur länge dessa satt där?Förutom att det är mycket mer folk på IKEA i Shanghai än i Sverige finns det också andra saker som skiljer länderna åt. Ett exempel är att sofforna ofta är fulla av folk, som sover, vilar, tar sig ett mellanmål. Förre måndagen när vi var på Ikea var det just en soffa som skulle få följa med oss hem. Tror nog det låg ett eller flera sovande barn eller vuxna i varje soffa. I Kina har man sällan vagn till sina småbarn utan man bär dem, så alla dessa små barn som ska sova ligger helt enkelt i sofforna och sover (med en vuxen bredvid).Kram


Nattmat i ShanghaiVarför inte ta och stannatill och köpa några grillspett? I lördagsnatt passade det utmärkt att testa Shanghais utbud av nattmat. Denna gång hade vi tur, gott kött, fin kryddning och billigt, 2 kronor spettet betalde vi:)

Under kvällen hade vi bland annat varit på Svenskaklubbens vårmingel. Trevlig tillställning med livemusik av en svensk tjej som heter Frida.  Middag och sedan vidare till MINT för lite dans  han vi också med under lördagskvällen.

 

Söndagen blev lugn, en runda till tygmarknaden för att hämta lite beställningar.  Under dagen kom lite IKEA leverans och monteringen av möblerna gjorde de också igår.

Nu väntar en ny vecka som säkert kommer rusa fram lika fort som de andra. Linus åkte iväg med resväskan till jobbet för idag,åker han till Australien. Avundsjuk? Jag? NEJ då….. Ahhhh..

Kram


Franska viner

Varje vecka anordnar YANGJIU Wine Classes med vin från olika områden, This week Languedoc-Roussillon (Fransk region vid Frankrikes sydkust). Tre olika viner gick vi igenom och smakade på…Vitt: Croix Belle Champs des Lys White (240RMB)

Rose: Fortant Grenache Gris Rose 2009 (85RMB)

Rött: Croix Belle n 8 ed (408RMB)


Allt äger rum under mycket avslappnade former och du behöver inte vara någon expert för att närvara.  Deltar du i klassen har du möjlighet att köpa hem vinet du testat för att bättre pris. En flaska vitt och en flaska rosé fick följa med hem för att intas i 30 grader sol vid poolen idag!! 


Efter vinprovningen väntade middag på Coconut Paradise... Thai Cuisine!


kram


Champagne i en av världens högsta skyskrapor!

  Varje onsdag är det Ladies Night på Shanghai world Financial center  som ligger på Pudong sidan (No.100, Century Avenue,Pudong New Area, Shanghai ). Ladies Night innebär att det är fri Champagne för damer! Så i onsdags passade vi på att utnyttja detta fantastiska erbjudandet… inte nog med att det är fri Champagne var det mycket bra livemusik underhållning också.

Baren där allt detta utspelar sig ligger på 92:a våningen med utsikt över the Bund.!!!

 

”Shanghai World Financial Center är med sina 492 meter den högsta byggnaden på det kinesiska fastlandet (inklusive Hong Kong) och den tredje högsta byggnaden i världen. Byggnaden har fått smeknamnet "kapsylöppnaren" i svensk folkmun.” (sv.wikipedia)
Kvällen avslutades på The CITIZEN med en Basilikadrink!

KramLöpande band…

 

Igår när jag promenerade till målargatan för att beställa en tavla såg jag brudpar på brudpar ute på Shanghais gator. Vid en kyrka var det bokstavligen en in, en ut. Medan en brud lämnade stod nästa och väntade.  På väg hem var det festförberedelser jag gick förbi. 

 

Temat bröllop fortsatte på min promenad, vid tidningsförsäljningen fångade dessa tidningar mitt öga. Jag passade på att köpa två av dessa för att i alla fall kunna kolla på bilderna. Intresset för vårt kungahus verkar finnas även här i kina. Skulle vara kul att kunna läsa vad de säger om ”vårat” bröllop och viktorias klädsel …När det kommer till Englands bröllop i fredags, gick det alldeles utmärkt att kolla live även här i Shanghai.  Men vist blev man besviken efter att ha kollat på Viktorias och Daniels bröllop som var i en helt annan klass.

 


 


KramKINA!!

Igår var det måndag och ledig dag här i Kina. Därför passade vi på att åka till IKEA tillsammans för att inhandla diverse möbler och saker. Linus ville också passa på att visa ett lunchställe han besökt med sina kollegor som skiljer sig lite mot var jag brukar äta lunch. Till skillnad mot när han var där sist hade vi inga kinestalande kollegor med oss, men Linus trodde att det skulle fixa sig ändå.

In kommer vi och ställer oss och tittar på menyn..

Ja ha du Linus, vad åt ni sist???
 Lite teckenspråk och vi har beställt något.. med spänning väntar vi på maten. In kommer två nudelsoppor. Vi smaka inte ens på en av dem.

 Sedan tog vi till det gamla tricket att kolla in vad de andra gästerna får på sina tallrikar… efter ett tag ser vi att några blir serverade dumplings som var Linus första tanke att vi skulle äta. Fram och peka DETTA VILL VI HA! 

Ta Da… så har vi beställt dumplings.


 


Tillslut var vi mätta och belåtna efter en inte helt ovanlig situation i Kina, Problem med SPRÅKKOMMUNIKATION!!!

(De första rätterna stod dock kvar på bordet när vi lämnade restaurangen)..En sak som skiljer sig här i Kina mot hemma är den ”personliga svären”. Vi i Sverige vill ha plats och inte låta någon komma för nära. Vi sätter oss långt ifrån alla andra på bussen och tågen. Inte här. Här sitter folk ”på än” även om det finns plats. Ett exempel på detta fick vi på restaurangen, massor av platser lediga men killen bakom Linus tyckte det var en jättebra ide om de agerade ryggstöd åt varandra. Han lutade sig helt enkelt mot Linus för att sitta skönare!!!


 

Det fanns ju gott om plats kan man tycka! KramEn Rumänskafton

Kan inte säga annat en TACK Sara för en oförglömlig kväll. Vilken värdinna!

Linus kollega Sara bjöd in till rumänskafton för ett gäng svenska kollegor med respektive. Precis som hemma i Rumänien hade Sara lagat mat i två dagar för att kunna bjuda oss på denna fantastiska fest.

Kom hungriga och törstiga! Stod det på inbjudan, vilket vi också då såklart gjorde. Så mycket mat!

Förrätt: Ägghalvor med kycklingpastej, Snittar med aubergineröra, Pickels, Grillspett med tomat, korv och hallomiost!

Mellanrätt: Polenta (som åts med tre sorters ost och Crème fraîche)

Huvudrätt: Moussaka

Efterrätt: Glass

Till allt detta drack vi vin…


Underkvällens lopp fick vi lära oss om rumänska traditioner. Tillexempel att vi alla skall sitta tillsammans och äta vi ett öppet bord, inte uppdelat vid två. Man ska inte servera mat vid "tomt bord" utan tillexempel lägga på en duk. Beroende på respekten till gästerna kan det vara olika kvalité på duken :) (Vi fick finduken)

 

 

 


 
 

 

Dans stod också på schemat… Sara tyckte vi var så pass duktiga att vi skulle klara av att dansa på ett rumänskt bröllop???


               


                                                                            


                                                                          KramEn tripp till Grekland
THE COOL DOCKS
Grekiskt med Pernilla på restaurangen Mythos (The Cool Docks, Bldg 6, 479 Zhongshan Nan Lu) i området The cool Docks. Restaurangen har en fantastisk uteservering högst upp på taket med utsikt över The Bund och Pudong. God mat, vin och drinkar...


 
 

   


Kvällen fortsatte på Sasha´s på deras stora ute servering, allt för att kunna njuta av värmen! 

 


Kram


RSS 2.0