Besök


I fredagseftermiddag anlände våra gäster hit till Shanghai! Sedan dess har vi avverkat Shanghais turistattraktioner i ett högt tempo. Besöket lämnar Shanghai på fredag och då får det bli ett långt inlägg med massor av bilder på det vi hunnit med i veckan. Känns lite oartigt att sätta sig att blogga när man har besök!!!


( Vi var inte i metron igår! Så vi är okey, tack för att ni bryr er )
Kram


Hemma hos M&L
Efter 8 månader är det fortfarande inte helt klart här hemma i lägenheten! Men nu börjar vi iallafall få det mesta på plats!

Vi började så här i feb. 2011...... Inte en enda möbel....


Men sakta men säkert har möbler, lampor osv fått flytta in på Casa Lakeville...

              
                    
          Kram


Idag har jag varit iväg på spännande grejer……Det inte varje dag man får vara med på en fotografering :) Historien bakom det hela är att jag varit med i en tidningsintervju om att flytta till Shanghai. Idag skulle bilderna fixas! Vi fotade på två olika locations: På en takterrass med Pudong skyline i bakgrunden och framför kinesiska paviljongen. Ska bli oerhört spännande och se om ögonen överhuvudtaget är öppna på något kort…..  Tilläggas bör också att det inte är det lättaste att se cool ut i 29 grader värme och med en luftfuktighet på 86%. Varmt…
Kram


RESTAURANT WEEK 5-11 sep. 2011

 

 One week of ”tasting style” lunches and dinners at TOP restaurants at unbeatable prices!

Under den gångna veckan har restaurangveckan pågått här i Shanghai. Då har man en möjlighet att testa olika restauranger och deras då specialkomponerade menyer för veckan till ett billigt pris.  Vi hann med två olika restauranger:El WajhMoroccan-style restaurang. Här fick vi en meny med förrättstallrik, soppa, huvudrätt (lam/couscous) och dessert.

God mat och mysig miljö. Pris: 249RMB/person (vin ingick)

 

207-8 Maoming Nan Lu, near Yongjia Lu

 茂名南路207-8号

 

 


That’s Amore

 


Tratttoria style restaurant. Här fick vi en god 5 rätters meny med två förrätter, två huvudrätter samt dessert.

God mat!

Pris: 245RMB/person (vatten till maten, 88RMB)

(Dricksvatten på restaurang kan kosta allt mellan 6 RMB upp till 100RMB, prisskillnaden är alltså enorm med tanke på att det är vatten vi pratar om. Ofta är det märket på vattnet, samt prisklassen på restaurangen som avgör priset.)

 

Tianzifang,
Lane 200 Taikang Lu,
near Sinan Lu
田子坊泰康路200弄,
近思南路

 

 


                        


Kram


Lampor...Lampmarknaden- Här kan du finna tusentals med olika lampor för alla stilar. Det finns även ett stort utbud av märkeskopior.Söndagen i Shanghai bestod av två olika stopp. Lampmarkanden samt IKEA. På lampmarkanden beställde vi tre olika lampor som skall levereras nästa vecka, hoppas vi! Det är inte alltid så lätt att göra affärer på kinesiska. Våra tre mandarin lektioner hittills räcker inte så långt. Som hjälp kan man i vissa affärer använda Google translate (om de har dator & internet) men det blir inte heller alltid så bra. Så vi får helt enkelt se när och om det kommer några lampor nästa vecka. :)

Lampmarknaden (house and garden) ligger bakom Ikea kan man säga, så vi tog lunch på en restaurang där Linus lunchat tidigare.

 Dricka, bönor, nudlar coh jätteräkor... 123RMB...


Efter lunchen blev det IKEA, några lampor, sängkläder, lådor, kuddar, ramar, ljus och lite annat smått och gott!

 Nya IKEAkatalogen i format större!

Från IKEA FOOD STORE- Kinesiska jumbokräftor som säkert har åkt KINA-SVERIGE-KINA!


Kram


Nya pilar 

Oktober………


I oktober är det tre röda dagar här i Kina, så tar man bra några få semesterdagar blir det långledigt!

 Sedan några veckor tillbaka är biljetter bokade till...

 ... Vietnam!!
KramJOBBA

Denna vecka har varit extra spännande…


I tisdags började jag jobba här i Shanghai. Jag kommer att jobba på tisdagar och onsdagar på svenska skolan. Här i Shanghai går de svenska barnen i internationella skolor på dagarna och har bara en lektion i veckan med svenska skolan. En dag i veckan i 1,5 timme har de lektion efter deras ordinarie skola. Jag har två olika klasser (förskoleklassen och en etta) som jag ska undervisa, en på Pudong sidan och en i Puxi sidan
 (två olika stadsdelar i Shanghai ).

Nu har jag alltså haft två lektioner och det var otroligt kul. Så spännande att träffa barn och få börja tänka, planera och få lära ut igen.  

Ser fram emot en spännande höst!!!Kram


Rusningstrafik i Shanghai
             Torsdag klockan 18:20Att sitta fast i rusningstrafiken då alla slutar jobbet händer såklart då och då….  Då får man vara glad om man sitter i en taxi och bara ska ta sig hem och inte ligger i en ambulans. Att som bilförare släppa fram en tutande ambulans är ingen självklarhet här…. Här är man rädd om sin plats i trafiken… ! 

 

Kram


Home delivery
Vardagslyx-Gå in på internet, klicka i dina varor och hem kommer din matleverans. Enkel och smidigt. Största vinsten är att du slipper gå omkring i mataffären, vilket är mitt största hatobjekt här i kina. Det luktar, det är mycket folk och du hittar i alla fall aldrig allt du vill ha i samma affär.


Tummen upp för hemleverans!

http://www.cityshop.com.cn Kram


Veckan som gick...
(Starbucks- Xintiandi, I miniatyr)Summering:


Den gångna veckan var full av möten, fix och en massa roliga aktiviteter. Veckan började med månadsfika på Starbucks i Xintiandi. Riktigt kul då det bara vällde in nyinflyttade Shanghaibor. Månadsfikan blev en rolig träff med gamla och nya människor.Bootcampen
drog igång i onsdags, riktigt kul att den fortsätter under hösten också. Bra och rolig träning!Hemma har ”jag” försökt att fixa lite saker som inte fungerat. Lampan i taket, ringklockan till dörren och hyllor som behövts sättas upp. Större projekt än vad man kanske först kan tro. Allt tar liksom lite extra tid och krångel här i Kina om man nu vill ha det på sitt sätt. Tillexempel: Elektrikern kommer och fixar lampan.


-Okey! Säger han och är påväg att gå… 
-Vänta stopp! Säger jag, lampan går ju inte att släcka!
- Jo! Säger han och släcker lampan genom att stänga av på strömbrytaren som släcker hela lägenheten.
Jag skulle ju vilja släcka lampan (såklart) utan att mörklägga hela lägenheten!  Efter lite fix och trix kan vi nu släcka lampan med rätt knapp.Exempel.. nummer två..


Hantverkaren kommer och sätter upp hyllorna…

-Okey! säger han och ska gå….
-Vänta stopp! Hyllan är ju sned, säger jag…(Inte så lite heller!)
 Efter lite suck och stön från hantverkaren fixar han tillslut hyllorna så nu är de okey i alla fall…Veckan var också fullbokad med möten, allt från svenska skolan till management teamet i vårt compound, till möte med vår eventuella Aiy.
Fixa extra nycklar!
Fredagen bjöd på en tur till Pudong och sportaffären Decathlon. En affär som har det mesta för friluftsliv och sport.


I lördags var det dags att träffa våra härliga vänner hemma hos dem i deras fantastiska lägenhet. Bubbel och småplock innan vi gick ut på middag på restaurangen Casanova. Kvällen avrundades på baren The Alchemist!

 Kram


RSS 2.0