Vi har hittat ett nytt paradis
Philippinerna boracay


För första gången på länge har vi varit på en semester som bara inneburit sol och bad. Helt fantastiskt har vi haft det, nästan för bra.  Boracay ligger nu uppe bland toppen på vår lista av semesterställen. 
Efter en lite smått kaotisk ditresa, med idiotfärd i Manilla, med en taxi som körde mot trafiken. Samt efter att flygbolaget bestämt sig för att flyga till en annan flygplats, kom vi till slut fram till paradiset Boracay. Oron innan resan om dåligt väder, som väderprognosen visat, var i onödan. Vi haft det varmt och soligt precis hela veckan. Mitt på dagarna har vi haft det ganska hett och på kvällarna har vi haft en perfekt tempratur.
Vi bodde i slutet av station 2, början på station 3!
Båten över till Boracay

 

Resa till Boracay:


Flyg Shanghai- Manila

Flyg Manila- Caticlan (men de ändrade och flög till Kalibo)

Buss Kalibo - Caticlan

Båt Caticlan- Boracay

Väl framme på Boracay, buss till hotellet

Havet  var FANTASTISKT!!!!!!
Dygnen på Boracay har sett lika dana ut varje dag… Dagarna har vi spenderat på stranden och framåt eftermiddagen har vi satt på oss träningskläder för långpromenader längsmed stranden.  Hem göra sig iordning för middag någonstans längsmed strandpromenaden.

Boracay bjöd på den klaraste stjärnhimlen varje kväll.
När livet är som allra bäst!
Lunch...
Efter ett par upplevelsesemestrar var det underbart med bra lugn och ro och sol och bad. Ligga i stolstolen och läsa ut bok efter bok..

En annan del av Boracay, ta sig in på smågatorna.
Caticlans flygplats är jätteliten, här ser man propellerflygplanen landa och tre minuter senare så boardar man planet genom att gå rakt ut på landningsbanan.


♥Boracay♥

Kram


At the airport… getting ready for takeoff…Sitter på flygplasten i Pudong och väntar på att få kliva på flyget till Manila. Väskan är incheckad med rekordlåg vikt. Endast 10kg är tillåtet på nästa flight. Vi klarade det nästan...Kram


Alla hjärtans dag
♥ Blommor från älsklingen!!! ♥

♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥


Kram


Pilarna pekar på…Filipinerna… på fredag åker vi mot nästa resmål.


En vecka av sol, bad och mys på BORACAY!!! Ska bli så skönt att lämna kalla Shanghai för lite värme igen. Både Linus och jag har tagit ledigt från jobbet för att kunna åka och njuta av denna paradis ö. Nu ska vi bara hitta ett bra boende också… Hotell eller bungalow?

Kram

 
Äntligen….... har jag klippt mig!

Efter många många månader vågade jag mig på en klippning till här i Shanghai. Förra gången blev det ju inte så bra om man säger så. Denna gång gick jag på en rekommendation av salong och jag är mycket nöjd. Dyrt var det, dyrare än hemma men det var det värt. Stället jag gick till heter LE SALON. Tjejen jag klippte mig hos hette Anna, jag tror hon kommer från Frankrike och var otroligt duktig.

 

Kram


Läckerheter från SverigeDenna underbara hög kom Linus hem med från Sverige. Vissa är sedan länge utlästa, men en hög ligger sparad till den kommande semestern.

Kram


Tips

Se denna dokumentär…  Last Train Home.Här hittar du trailern: Last Train Home - Official U.S. trailer

http://www.youtube.com/watch?v=P313uy9hni4Kram


IKEA Shanghai Beicai store
No. 550 Lin Yu road, Pudong district, shanghai

För två veckor sedan var Linus och jag på det nya IKEA varuhuset på Pudong sidan, Asiens största som öppnade i somras. Trots att det var helg var det lugnt och skönt, rent av mysigt att gå runt där och plocka ner sina varor i vagnen. Även om det var tyst och lugnt kunde man se de klassiska ”kinascenerna” även på detta varuhus. Tillexempel, denna gång var det helt enkelt en tant och en farbror som tagit av sig kläderna, hoppat upp i soffan, tagit fram termos, sina små lådor med kakor, frukt och snacks och hade sin eftermiddagsfika i IKEAs fina hemmatrevliga uppbyggda miljö. Härligt!!!

 

Kram


RSS 2.0