Centrala Shanghai


Mitt på dagen i centrala Shanghai… det gäller att passa på när det inte är så mycket trafik att släppa ut djuren för lite promenad. 

Apropå lite trafik…
De senaste taxiresorna har gått dubbelt så fort som vanligt! Taxibilarna flyger fram på gatorna.Kram


Tjejkväll...


Kram


Gourmémiddag
För ett par veckor sedan hade vi gourmémiddag här i Shanghai.
En kväll full av skratt och god mat!


Kram


ShanghaiTaipingqiao Lake Park

På väg till Greenmassage… lugnt och tyst i Shanghai.Kram


Dyrt/billigtShanghai är kontrasternas stad
Det finns så mycket som är extremt dyrt men också saker som är otroligt billigt.

 

DYRT:
En Emmi Swiss yoghurt 1kg- Pris: 90.90rmb (lika mycket i svenska kronor),
häromdagen var det extrapris bara 36,80rmb. Då gäller det att passa på.


BILLIGT:
Populära vitaminwater säljs här för 6 rmbKram


Gott nytt år, drakens år!!!
2012

Här i Kina firar vi nu in det nya året, vi lämnar kaninens år och går in i drakens år.  I söndags var själva nyårsafton vilket firades med bubbel och goda vänner.Shanghai är tomt på folk, ovanligt tyst nere på gatan men ett ständigt smatter och smällande från fyrverkerier kan höras dygnet runt. Det röda pappret från smällarna som ligger på marken anses bringa tur och lycka. Nyåret är för många den längsta arbetsfria perioden på året. Kinesiska nyåret är kinas största och viktigaste högtid då 10-tals miljoner människor vallfärdar hem till sin familj och vänner runt om i Kina. Många Kineser arbetar långt hemifrån, och åker bara hem en eller kanske två gånger om året för att träffa sina barn och familj. Många köar i flera timmar för att få tag i biljetter till tåg eller andra färdmedel.

Nu till nyår är det färgen röd som gäller och det syns överallt. Den röda färgen symboliserar lycka och ett lyckosamt år. Röda dekorationer och lyktor hängs upp och röda pappersark med lyckohälsningar.

Barnen får röda kuvert med pengar och många arbetsplatser delar ut en 13:e månadslön till sina anställda ( tyvärr gäller det inte Linus och mig).

De flesta expats är också bortresta, kinesiska nyåret innebär skollov och ledighet och de flesta lämnar Shanghai för semester. Linus har åkt till Sverige en vecka för jobb, så vi sparar hans lediga dagar till senare.
Mistral (133 Fuxing Xi Lu, near Yongfu Lu)


Rött papper från smällare...
Salute- mysig italiensk bar på 59 Fuxing Xi Lu,
near Yongfu Lu
M on the BundKlockan 12


Vi kan läsa rubriker som Babyboom i Kina - Rekordmånga barn väntas komma till världen i Kina under "drakens år". Landets ettbarnspolitik gör att många väntat med att skaffa barn tills just i år.

Draken är det mäktigaste av de tolv tecknen i den kinesiska kalendern och att födas som "drakbarn" anses skänka lycka, rikedom och berömmelse.

 

 Kram


Australien del 3 av 3Så satte vi oss i bilen igen...


Boende: Under vår resa har vi bott på tre olika sorters boendealternativ, hotell, lägenhet samt i bungalow.Uppe på Mt Keira…


 
Vandring på stigarna uppe i bergen...
Frisk luft och natur är ren lys för oss Shanghaibor!!!!!Norh Wollongong beach!Wollongong


Vägen mot Canberra!!
Resan mot Canberra var otroligt vacker och hade ett varierade landskap, längsmed vägen var det vid ett flertal tillfällen stora grupper med känguru på fälten.

En kopp kaffe på balkongen på morgonen medan vi planerar dagens agenda…Canberra centrum...


 
Parliament HouseNere vid sjön i canberra!
Telstra Tower,  Canberra!

Så var det dags att åka hem! Två veckor fulla med äventyr och upplevelser. En toppen resa helt enkelt. 
Förhoppningsvis kommer vi tillbaka till denna fantastiska plats...Kram


Australien del 2 av 3


Efter våra fantastiska dagar i Sydney och dess omgivning plockade vi ut hyrbilen och begav oss söder ut. Planen var från början att åka norr ut men väderprognosen visade regn flera dagar i sträck så beslutet blev att ställ in Jervis Bay på GPSn ( som lovade lite bättre väder). Linus klarade vänstertrafiken alldeles utmärkt även om de första minuterna i centrala Sydney var lite nervösa. Svårast var nog att ligga rätt i vägbanan.


Grand Pacific Drive & Princes Highway-  Att bila i Australien var verkligen en höjdpunkt, otroligt vacker och varierande natur vilket inte går att beskriva eller göra rättvisa i bilder. Vingårdar, berg, hav, ständer, otroligt mycket kossor, öppna landskap, gröna fält, flera små mysiga byar…(Lånadbild)

(Lånadbild)

En liten paus på vägen… 

Ett bra val vi gjorde under vår resa var att inte ha någon tidspress. Med tanke på hur fint och mysigt allt var kunde vi stanna så ofta och hur länge vi ville. Ibland han vi knappt in i bilen innan vi stannade igen för en ny utsiktsplats eller liten by längs med vägen.
Det fanns gott om vingårdar...Surfers Beach- Kiama
Med tanke på att det började närma sig jul bokade vi in oss fem nätter i en spabungalow i Huskisson, som låg precis vid vattnet. Här hade vi verkligen ett par mysiga dagar med utflykter ( Nowra, Kiama) och framförallt hade vi vädret på vår sida, så hela tre dagar låg vi vid underbara Hyams Beach. Hyams beach som förövrigt finns med i Guinnessrekord bok som, whitest sand in the world. UNDERBART!!!
En liten kompis fick vi som kom och hälsa på oss varje gång vi kom "hem" eller vaknade på morgonen...MYS... Helt underbart att spendera kvällarna på altanen...
Här satt vi i värmen på Julafton och mailade GOD JUL till alla därhemma!!Linus i vågorna... Här nere i Jervis Bay var vattnet helt klart mer badvänligt än i Sydney!


Avsluta varje dag med en långpromenad längsmed en fantastisk strand!!!
Jervis Bay beach...  Tidvattnet gjorde att det naturligt bildades en vattenfors med ganska starka strömmar. Himmelriket för alla barn som la sig i strömmen med surfplattan och helt plötsligt befann sig i en häftig vattenrutschbana!!!


Efter dagarna runt Jervis bay hoppade vi in i bilen för att fortsätta vår resa…Kram


296 inlägg.. och ett år har gått!

Ett år har gått…


Den 1 januari 2011 stod vi på Arlanda med våra väskor redo att börja våra 3 år långa äventyr i Kina. Tiden har gått fort och vi har inte ångrat oss en sekund att vi flyttade. Nu är det bara att hålla tummarna att resten av tiden i Kina blir lika bra som det första året…

 Kram


Australien del 1 av 3Australien del 1Hemma igen…Hur ska man kunna sammanfatta en resa med så många upplevelser och intryck?! Vi har haft en fantastisk resa och vi är mycket nöjda och vi ville nog helst av allt inte åka därifrån.Detta är lite vad vi sett och gjort:Upplevt Sydney, Ballet ( Romeo & Juliet) i operahuset, Sydney Harbour bridge, The rocks, shopping queen victoria building, Chinatown, middagar i Darling harbor, paddy´s market, royal botanic gardens, Manly beach, Bondi beach, skrattat, Telstra stadium, Jervis bay, Canberra, Blue mountains, Three sisters, Featherdale wildlife park, klappa koala och kangaroos, kasta boomerang, ätit kangaroo, ride the world´s steepest railway, Wollongong, sola, Kiama, Huskisson, Nowra, Mount Keira, bushwalking, Mt Keira lookout, Hyams beach, Jervis beach, surfer beach, båttur, strand promenade…… plus så SÅ mycket mer…Resan blev i tre etapper kan man säga…

1.       Sydney

2.       Jervis bay

3.       Drive around

Totalt var vi i Australien i två underbara veckor!!

Här kommer lite bilder från etapp 1 :)

 

 
Sydney Harbour Bridge


Känguru middag!Darling Harbor i bakgrunden, där hotellet också låg!


Manly beach.. och solen tittade fram för första gången.. Isandekallt i vattnet!Sydney Opera House, fantastisk föreställning. Ballet- ROMEO &JULIET


Bondi beach, Australiens och kanske även en av världens kändaste stränder!!

Koalor är lika mjuka och söta som de ser ut, tyvärr får man nöja sig med att bara klappa dessa söta djur om man befinner sig i NSW. Vill man ha en riktig kram får man åka till Queensland där det fortfarande är lagligt att kramas!Blue MountainsThree Sisters, blue Mountains kända bergsformationThe Royal Botanic Graden

Efter nästan 6 dagar i Sydney hämtade vi ut hyrbilen och begav oss iväg söder ut…

Fortsättning följer…

Kram


Gott nytt år

Nyårsafton

Nyårsafton spenderade vi på Ritz- Carlton med god mat, champagne och trevligt sällskap!!!


Kram


RSS 2.0