Linus favoritDedicated to Red Bull..

Alla gillar vi olika saker... Linus har en viss förkärlek till Red bull. Av någon anledning finns inte Red Bull med kolsyra här i Kina så på semestern är det en av de saker som ska njutas lite extra utav!!!Kram


Bling bling
Är det någon som vill ha ett iphone fodral som blingar lite extra säga bara till.. jag vet var man kan köpa dem  ;)


Kram


Söndagspromenad


Flytten från Sverige har inneburit att promenaderna ser lite annorlunda ut nu än förr i tiden. Man kan ju säga att våra promenader bjuder på andra upplevelser än Smålands fina skogar…Ostron..


Kram


Te
Kram


BareMinerals

Det blev ju en hel del shopping i USA. Men hur kan man inte shoppa när vissa saker är så billiga.. eller iallfall när det är så stor pris skillnad. Till exempel BareMinerals, Foundation köper jag i Sverige för 475kr, i USA kostar samma 21 dollar... 


GODIS....... galet härligt med massa nytt. Lyxproblemet är ju bara att jag inte längre får plats här hemma! 
Kram


Utanför metron

Utanför vissa metroutgångar pågår det försäljning åt alla håll och kanter… Varför inte spontan shoppa en spegel, hundvalp, kyckling, klistermärken…  massor av mat finns det såklart också!

 

Kram


Från Washington, D.C till Philadelphia

 Philadelphia

Bussresan mellan New York och Washington var en dröm om man jämför bussresan mellan Washington och Philadelphia. Från lyx till slum kan man säga. Här var det urinlukt blandat med kriminella kåkfarare som satt och hotade folk hit och dit i telefonen, till den något speciella mannen bredvid oss som hela resan försökte prata med oss och imitera Linus som satt och jobbade. Han berättade om alla risker att bli inlåst av polisen till de sista minuterna av någons liv… Ja tillråga på allt var det någon som rökte på toaletten…I Philadelphia var det dax att plocka ut bilen. Tyvärr har det strulat i flera månader med Linus körkort (körkortet måste förnyas då det gått ut) så all bilkörning under veckan var på min lott. Lite SMÅTT nervöst att köra bil i rusningstrafik i USA efter att knappt kört bil på ett och ett halvt år. Efter lite felkörning på ca en timme i slummen där vår spontana tanke är, har vi låst bilen? Kom vi fram till hotellet…..   

:)

Medan Linus jobbade gick det absolut ingen nöd på mig… det blev träning, shopping, promenader och allmänt sightseeing.En dag åkte jag hit: King of Prussia Mall, the east coast’s premier shopping destination! More than 400 stores!


The Philadelphia Phillies

 En av Philadelphias höjdpunkter. En amerikansk kollega till Linus bjöd med oss på baseball. Så underbart amerikanskt!! Precis som man föreställt sig.. maten, människorna.. stämingen!! Kanon platser hade vi med…


Bor man i Kina var denna affär som om du kommit till himmelriket.

Jag har aldrig varit i en så fin affär, allt var ekologiskt, organsikt och snyggt organiserat till perfektion. Inte ens en enda schampoflaska fanns bland hyllorna som inte var ekologiskt och med godkännt innehåll.
"The 72 stone steps before the entrance of the Philadelphia Museum of Art in Philadelphia, Pennsylvania have become known as the "Rocky Steps" as a result of their appearance in the triple-Oscar-winning film Rocky and four of its sequels, Rocky II, III, V and Rocky Balboa.
A bronze statue of Rocky was briefly situated at the top of the steps for the filming of Rocky III. This statue, now located at the bottom right of the steps, is a popular photo opportunity for visitors. (http://en.wikipedia.org/wiki/Rocky_Steps)"
Så var dagana slut här  och vi tog oss upp mot New York igen....Kram


Gourmetmiddag


I fredags var det sista gourmetmiddagen med Eva och Putte, de flyttar hem till Sverige igen om några veckor. Dags att slå på stort med färsk hummer. Eva och Kristin la torsdagen på att åka till fiskmarkanden och handla den färska hummern. På fredagen lagade vi tjejer sedan denna goda festmåltid till våra män!! Det var helt klart den godaste hummern jag ätit, så mycket kött.                  BordsplaceringskortSvensktguld..... 

Söta Anders tack för att du dela med dig ;)
Hela gänget :)


Tack för en trevligkväll....


kram


Sista anhalt på semestern innan avfärd hemåt igen.. Long beach

Sista dagen spenderade vi på Long beach. Ett fantastiskt ställe, jag kan verkligen tänka mig att åka tillbaka när det är sommar och badvänligt. Mysig stad med massa restauranger!All shopping resulterade i att vi fick köpa en till extra stor resväska.. det var inte det lättaste att få plats med väskorna i bilen… Men de gick!
New York- Washington- Philadelphia- Long beach…två veckor…

Sedan var det roliga slut och vi åkte hem till Shanghai igen… men det är inte fy skam det heller!!!Kram


Måste dela med mig av detta tips
Dukar som är lätta att tvätta och behöver ej strykas.. perfekt helt enkelt. Du köper dem på gardinmarknaden i den storlek du vill ha..


Ca 18 RMB metern


Ca 10 RMB för att sy den!


Urvalet av färger är ganska stort… Själv har jag lyckats att samla på mig 5 olika dukar i olika färger!Kram


Har du någon gång sett en Oxygen Bar?


Kram


Champagne

Något sega efter fredagens middag tog vi oss till lördagens aktivitet.. 

Bubbel provning med Matthieu från Yangjiu Wines.
2 champagner och ett sparkling.
Lite ny information om champagne fick vi allt lära oss… Vist ni tex. att bästa sättet att dricka champagne är i vinglas.. olika champagne glas är från början ett marknadsförings knep :)


Kram


Washington
Vi tog bussen från New York till Washington.. enkelt och smidigt!


Vi checkade in på ett väldigt nice hotell. Vi kom från New Yorks små hotellrum till ett jättestort fint hotell rum med walk-in-closet. Hotellet bjöd på olika så kul detaljer, tex kunde du välja vilket djurmönster du ville ha på morgonrockarna.


Washington, D.C., formellt District of Columbia, huvudstad i USA. Washington överraskade oss… vi hade hört att det var lite si så där… men vi gillade staden. Washington är en stad med breda avenyer, parker och många stora pampiga byggnader. Många ligger runt The National Mall.

China town in D. CVITA HUSETBaksidan på Vitahuset
WashingtonmonumentetKapitolium


Mysiga Georgetown, här låg det en hel del shopping och restauranger.


Kön ringlade sig lång.. vad är detta? Tydligen är det ett känt cupcake ställe som har sin egna tv serie.Lincolnmonument, byggt 1915-1922 vid den västra yttre delen av The National Mall!
Kram


Central park


Är man i New York måste man spendera tid i Central park.
Denna gång hyrde vi cyklar för att komma runt hela parken!Kram


Hej då New York, Hej WashingtonLördag morgon satte vi oss på bussen till Washington. Kändes helt okey att lämna New York för nya äventyr när regnet låg som ett moln över stan. Bussresan tog lite mer än fyra timmar express. Vi åkte med ett bolag som hette Washington express, fräscha bussar med internet och toalett!!Jobba, jobba, jobba....
Själv slappa jag med Sex and the city på paden...


Kram


New York

♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

Rockefeller
Empire State Bldg.
(som vi åkte upp i föra gången vi var i New York)
N.Y Public Library
Studera kartan...


________________________________________________FILMINSPELNING-
Under en av våra promenader gick vi förbi en filminspelning.Fakeregn...Statister...

____________________________________________

♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥Kram


Sex and the city


Som ett äkta SEX AND THE CITY fan får man ju inte missa detta...."In the movie and the series Carrie Bradshaw lives on the Upper East Side, but the actual brownstone where the scenes outside her place were shot is in the West Village. To see those famous steps stroll down Perry Street between Bleecker and West 4th Streets. While you're in the area take the two-block walk over to the Magnolia Bakery on the corner of Bleecker and West 11th streets to taste the sensational cupcakes that were featured in the TV series". (Lånad text)C
(lånade bilder)


Kram


Classic american diner

New York
Kram


New York bilder
Time Square

Madison Square Park

Flatiron Building
Biobesök...
KramChina town och Little Italy


Sist vi var i New York åt vi frukost de flesta dagar på en kedja som heter Café Metro.
En av dagarna gjorde vi en favorit i repris.

Under New York vistelsen besökte vi även Chinatown och Little Italy
New York City's Chinatown
The largest Chinatown in the USA
Chinatown är faktiskt mycket likt Kina , känslan och miljön påminner om riktiga kina. För två år sedan när vi var i Chinatown för första gången hade jag aldrig varit i Kina. Linus stannade då på gatan och sa: Så här är det i Kina! Skulle du kunna tänka dig att bo så här?


Mitt svar var väl i ärlighetensnamn inte ett rungade ja, kanske mer nej…  Inte viste vi då att vi tre månader senare skulle få ett erbjudande att flytta just till Kina och då inte tveka på att säga ja på direkten!Little Italy

är ett område på nedre Manhattan i New York, förr känt för sin stora befolkning av italienska immigranter!

kram


Shopping
Woodbury Common Premium Outlets

Med tanke på att vi varit i New York förut och därmed sett många av stans sevärdheter passade vi denna gång på att åka till en outlet som ligger strax utanför New York. Även om det tog en hel dag att gå igen denna lilla uppbyggda stad med affärer så var det värt det. Vi gjorde ett och annat fynd under dagen!

Vi tog oss dit med buss som gick fram och tillbaka flera gånger om dagen.. . Ett flertal olika bussbolag har dagligen resor till outleten.

 http://www.premiumoutlets.com/outlets/outlet.asp?id=7

Trötta (jetlag) men glada!


Kram


New York 2012 First daySå var vi hemma igen… Vi har haft det fantastiskt! Vi flög till New york via Japan och landade på söndags eftermiddag på JFK flygplats (med 12 timmars tidsskillnad). I New york stannade vi sedan till lördagen. Det blev fem heldagar i världens mest underbara stad. Vi han med det vi planerat och njöt varenda sekund av att vara tillbaka i shopping meckat! Vädret var som för två år sedan, skiftande mellan kallt, varmt, sol och regn.

Första dagen i New York...
Vi började dagen med frukost på Starbucks...(Linus jobba lite). Sedan gick vi söder ut på Eighth ave. och promenerade sedan runt resten av dagen i Chelsea, Greenwich, SOHO, Tribeca.. Lower Manhattan!!!
SOCKERBITEN
I New York ligger det en butik som heter Sockerbiten som säljer svenskt lösgodis. Vi passade på att köpa ett par dyra bitar...
One World Trade Center
Korten på one world trade center är faktiskt tagna samma dag som byggnaden officiellt passerade Empire state building som New Yorks högsta byggnad.

Battery parkBrooklyn bridgeCity hall parkKram


RSS 2.0