Presenter

 
 

Underbara presenter..

 

När mamma och pappa anlände till Shanghai hade de mig sig massor av underbara presenter, det var flera olika, härliga överraskningar! Tidningar, böcker, godis, vitaminer, ost, smink… You name it!!!

Tack för allt! Vilken omtanke..

Kram

Chiffong and silk

 

Hur underbart är det inte?…. Tänk att kunna gå till tygmarknaden och sy chiffong kläder och siden toppar efter dina egna önskemål. Fredagen innan semestern fick jag mina senaste beställningar levererade… när jag kom hem från jobbet låg det 8 plagg i receptionen och väntade :)

 

Kram

 

 
 

Nytt köpcentrum- K11

 

Under två år har vi följt bygget, för någon månad sedan såg jag att en av mina favoritrestauranger skulle öppna i nyöppnade K11. När mamma och pappa var här passade vi på att testa för första gången….. Dagen efter invigningen slog vi oss ner och åt en middag på Azul Urban!!!

 
 
 
Kram

Peking- Donganmen Night Market i Beijing

 
 

På denna matgata kan du äta det mest äckliga sakerna du kan tänka dig… det är lite av konceptet…. På menyerna finns maträtter som skorpion, spindlar, mage, tarmar, maskar, hajar, pungkulor, ormar, fåglar… osv…. Mamma och Linus tog ”mod” till sig och knaprade i sig en skorpion var i alla fall… kvällens middag åt vi dock på annat ställe! :)

 
 

- Får det lov att vara en pungkula?

- Ja tack…. Hm…från vilket djur rekommenderar du?

- Ja vi har tre olika att välja på.. alla är ju såklart lika delikata !!

 

 

 
 
Kram

Peking- Kinesiska muren

 

Vi valde att spendera några extra timmar i bilen för att åka till en del av muren med lite mindre turister, Jinshangling.  Denna sektion av muren ligger cirka 12 mil nordöst om Beijing. Den här delen byggdes under Mingdynastin, år 1570 enligt västerländsk tideräkning.

 
 
 
Kram

Peking - april 2013

 
 

 

I början av april tog vi tåget till Peking och försökte pricka av så många sevärdheter som möjligt under vår fyra dagarsweekend tillsammans med mamma och pappa.

 

Vi besöktet tillexempel:

Pekings Hutonger

Kinesiska muren

Minggravarna

Himmelskafridenstorg

 Förbjudana staden

Fågelboet- The Birds Nest

Birdnest (OS arenan)

Antikmarknaden

Nattmarknaden 

 

 
 
Kram
 

Massa bilder...

Ligger verkligen efter här på bloggen känner jag….har massor att visa! Såklart en hel del från det att mamma och pappa var här i Shanghai samt vår Pekingresa vi gjorde tillsammans.

 

Sedan måste jag såklart dela med mig av vår senaste resa vi gjort, Malaysia,  som vi precis kom hem ifrån…Jag kan inte säga annat än att jag har bilder från ett paradis till att visa er……

 

Jag får försöka sätta mig och fixa några inlägg innan allt känns allt för länge sedan det inträffade….

 

 

Kram


Hyr en privat kock för en kväll

 
 
 

 Påskmiddag i Shanghai

 

När mamma och pappa var här i Shanghai passade vi på att testa Flying Chef. Flying Chef är ett koncept där man hyr in en kock som kommer hem till dig och lagar mat i ditt hem. Jag hade bestället en meny på åtta olika klassiska kinesiska rätter. Två timmar innan middagen knackade de på dörren och klev in i köket och började förbereda middagen. Mamma och pappa blev lite förvånade när det helt plötsligt stod en kock i köket, Surprise!

 

 

Maten var fantastiskt god och de var verkligen noggranna och professionella. Inte ett spår lämnade de efter sig i köket efter matlagningen!

 

Flying chef, kan helt klart rekommenderas!!!

 

 
 
 
Kram

IKEA.....

 

Ni har väl inte missat nyheten på IKEA?

 

SMÅGODIS, jo ni läste rätt, smågodis! Även smågodiset får toppenbetyg i smak!

 

Kram


Nya pilar

 

Pilarn är riktade mot ett nytt resmål!

Nu åker vi iväg på semester………… när…..???? Jo idag… galet härligt!!!!

 

Denna gång åker vi till Malaysia :)

 

 

Kram


Mamma och Pappa

 

Nu har de åkt hem till Sverige igen…

 

Under två veckor har vi haft turen att guida runt min kära mamma och pappa här i Shanghai. Massor av kul har vi hunnit med även om både Linus och jag varit tvungna att klämma in jobbardagar under besöket. Det har varit två intensiva veckor med massor av upplevelser, och det är jättekul att mamma och pappa verkar gilla vår fantastiska stad !!!!

Jag får slänga ut lite inlägg om besöket lite pö om pö……

 

 

MAMMA OCH PAPPA Tack för er vistelse!!!!

LOVE

 

 

kram


RSS 2.0