:)

 

Kolla in vad som numera ligger i samma byggnad som vår lägenhet….

VERA WANG BRIDE
 
 
 
Kram

IKEA- LAKRITS

Nu kan vi köpa lakrits i Shanghai!!!
Söt och salt lakrits...
Innehållet får topp betyg :)
 
 
 
 
 
  Kram

Love...

 
 
... my new lamp for the living room!!!!
 
 
Kram
 
 

Shanghai Air Quality

Vi är många som har denna typ av App här i Kina. På den kan man kolla hur värdena är just nu…  Just nu 180, men i veckan har den visat över 300 vid tillfällen.

 

Ingen kul vecka när det kommer till luften.

 

Att luften är dålig i Shanghai är ingen hemlighet, men den senaste tiden har den varit extremt dålig vissa dagar. Tyvärr blir jag påverkad när halterna är så höga som nu, min astma påverkar mig ganska mycket. Luften är alldeles tjock av skit och det är svårt att andas, ögonen reagerar och halsen blir tjock och det känns som en klump fastnat…   det gäller att hålla sig inne! Shanghai är en fantastisk stad på såå många vis.. men när det kommer till luften är det trist och jobbigt vid vissa tillfällen. Det är helt klart luftkvalitén som gör att man inte stannar här för alltid!

 

 

Måste skriva något positivt också…

 

Den senaste tiden har vi märkt att taxi bilarna tagit fram säkerhetsbältena, de har tidigare varit undangömda under sätena. För någon vecka sedan fick jag det bekräftat av mina kinesiska kollegor att det numera är en regel att använda bilbälte… JIPPI…. Vi åker nu alltså lite säkrare i den galna Shanghaitrafiken!

 

Kram


The Christmasgift from our clubhouse

 

 

Värsta Royal kudden.. undrar var man ska ha den.. kudden smälter inte direkt in bland alla våra vita kuddar…

Den hamnar nog lite undangömt :) 

 

Kram


CNY- Chines New Year

 
 
 

Som sagt.. kinesiska nyåret närmar sig och i år är första året vi planerar att vara bortresta under en del av högtiden.

 

När vi flyttade hit var det tigerns år, sedan blev det kaninens år.

Året som nu håller på att ta slut har varit drakens år….

Och I ÅR ÄR DET… ormens år!!

 

Affärerna laddar förfullt med att sälja dekorationer!

 

kram


Mini BILLY

 
 
Julklapp från jobbet, en mini BILLY bokhylla!
 
 
 
 
Frågan är nu vad jag ska ha i den och var den ska stå.. ångrar mig lite att jag monterade ihop den på en gång.. men jag var så nyfiken på hur den såg ut!
 
 
 
 
Kram

Nya pilar

 

Nästa ledighet närmar sig med stormsteg…. Kinesiska nyåret är snart här… Förra helgen bokade vi nästa resa(sena som vanligt, de flesta försöker boka sina nyårsresor tidigt på hösten för att överhuvudtaget få rimliga priser, allt är chockerande dyrt under dessa veckor. Men men inget att göra något åt…vi vill iväg).

 

 

Nästa resmål går till…..

 
 

 

PHILIPINERNA……

 

 

Sedan Boracay har vi varit så grymt sugna på att åka tillbaka och se mer av Philipinerna. Nu ska vi försöka ta oss till en ö som heter Bohol!!!  Om mindre än fyra veckor åker vi……….

 

Kram

 

 


Svenskt i Kina

 
 
Då och då ser man svenska grejer i Shanghai :)
 
 

Till exempel detta tallriksunderlägg jag såg igår!

 

Kram

 

Thailand 2012

 
 
 
Thailand december 2012
 

Jul och nyår firades i Thailand. Vi flög till Phuket och tog sedan taxi till Bangtao beach där vi spenderade 11 underbara dagar. Resorten vi bodde på var toppen (Best Western Premier Bangtao Beach Resort & Spa ), kan verkligen rekommenderas. Vi slog till på en delux ground terrace med direkt pool access, vilket visade sig vara väl investerade pengar.

 

 

 

Under vår tid i Thailand tog vi det bara lugnt, inga längre utflykter eller äventyr. Ibland är det skönt att bara ta det lugnt, ett perfekt upplägg för att jobba bort en jobbig förkylning jag fick tre dagar innan avfärd. Att ligga på en solstol var precis lagom action för mig, men även för Linus som haft en tuff höst på jobbet.

 

Dagen innan julafton tog vi oss in till Patong town och handlade julklappar. Lycka är bästa ordet att beskriva känslan när jag hittade mina absoluta favoriter när det kommer till träningskor (asics, finns inte äkta här i kina). Make up store fick sig också ett besök. Patong som semesterort är inget jag rekommenderar om man vill ha en mysig semester. Vi var inne i Patong förra gången vi var i Thailand också, precis samma känsla fick jag denna gång, så omysigt och stimmigt! 

 

MAKE UP STORE, Patong
Patong

Shopping, Patong

Maten: Vi mixade thailändskt med svenskt under vår vistelse. Självklart mestandels thailändskt, såå god mat. Favoriten är helt klart de thailänska sopporna. Bangtao beach har flera svenska restauranger med svenska kockar. Där åt vi bla. plankstek med bea, och Skagen toast, absolut inget vi äter här i kina. Men de flesta kvällar gick vi ner till stranden och åt på en restaurang som hade en massa goda skaldjur på menyn… Barfota i sanden, reggaemusik och bara en liten fotoskenlampa som ljus, en pina colada i handen… en klar stjärnhimlen.. det är semester det…

 

 

Vädret: Vädret under thailandsresan var helt okey, jag hade inga större förhoppningar om blå himmel varje dag. Vi hade en heldag med regn, då vi passa på att åka in till Phuket stad och kolla in ett av Phukets stora shoppingmall. Annars var det kanske tre dagar med lite moln fram och tillbaka, med någon regnskur, annars blå himmel.

 

 
Lång promenad medan solen sakta går ner..
 
 
..
 
 
 
Kram

2012

 

God jul

och

Gott nytt år

 

2012 är över och vi blickar tillbaka på året som gått…

Bäst är såklart alla våra gemensamma resor !!!!

 

 

Februari: Filippinerna, Boracay

Vi hittade ett nytt paradis på jorden!

 

 

Maj: USA, New York- Washington, Philadelphia

LOVE LOVE LOVE... New York bästa staden ever!

 

 

Juni: Sverige

Hemlig resa till Sverige för att överraska Micke som tog studenten, vi han också med att fira Svensk midsommar.

 

 

Juli: Grekland, Rhodos

Ett avbrott under Sverige vistelse nummer 2, lite tid för oss själva att njuta av sol och semester!

 

 

Juli: Sverige

Sommarens höjdpunkt, att närvara på Lillasysters och Eddies bröllop i augusti. Fantastisk dag!

 

 

Oktober: Japan, Tokyo

Intensiv och inspirerande resa. Tokyo var verkligen värt ett besök!!!

 

 

December: Thailand, Bangtao beach

Jul och nyår i Thailand…. Mys- semester, sol och bad…. Middagar på stranden… Perfekt avslut på året!!!!

 

 
 
Kram

RSS 2.0