Team dag med jobbet

 

Gucan Park.....

 

I fredags hade vi en härlig dag på jobbet... vi spenderade dagen i Gucan park här i Shanghai. Vi cyklade, grillade och åkte karuseller...

Hela parken stod i blom och det var vårligt i luften!

 

Kram


Xian

 

Förra helgen packade vi weekendväskorna och flög till Xian med våra vänner. Efter ca två timmar med flyg från Shanghai anlände vi till Xian och checkade in på Hilton.

 

 

Xian är bland annat känt för sina arkeologiska fynd som idag är välbevarade sevärdheter, mest känd är såklart terrakottaarmen. Armen består av hela 8000 skulpturer i bränd lera.

 

Terrakottaarmén upptäcktes 1974 av en lokal bonde som skulle gräva en brunn. Han grävde i jorden och fick efter ett tag upp något som såg ut att vara delar av en kruka. Mannen kontaktade myndigheterna som skickade en grupp arkeologer. Snart stod det klart att det bonden hittat var ett otroligt historiskt fynd. Ju mer man grävde, desto mer hittade man. Det man tog upp ur marken var mycket detaljerade lerfigurer i naturlig storkek. De föreställde soldater av olika rang och även hästar. Syftet med soldaterna var att de skulle skydda kejsaren efter hans död.

 

  

 
 
Tillverkning av terrakottasoldater....
 

Under vår vistelse i Xian han vi också med:

Museum besök, cykeltur runt stadsmuren, muslim street (en kändgata i Xian där du kan köpa olika sorter souvenirer och prova på olika muslimska rätter), art street, klocktornet… osv….

 

 

Kram


Sallad

De odlar sallad I affären…

 

Sedan en tid tillbaka odlar de sallad i ett växthus i en av våra närbutiker. Antagligen för att vis att det är av bra kvalité… man vill ju veta varifrån maten kommer ;)  Men jag känner mig faktiskt inte sugen på att köpa denna sallad!!

 

Kram


Brunch

 
                     
 
Le Royal Meridien Shanghai: Sunday brunch
 
För två veckor sedan firade vi en kompis födelsedag med brunch på Le Royal Meridien. Meridien kör som så många andra här i Shanghai på konceptet, ett fast pris och sedan free flow av champagne… hummer.. och en massa andra rätter förstås !!!
 
 
kram

Womens day…

 

… innebär här I kina att man som kvinna får halva dagen off. I fredags åkte jag till jobbet och kunde stämpla ut redan vid 12!!! Perfekt tajming blev det då Linus precis landat i Shanghai efter två veckor på resande fot. Eftermiddagen spenderade vi nere i Xintiandi med god lunch och goda drinkar.. det är ju inte varje dag det är womens day!!!! Till råga på allt var det 28 grader!!!

 

 

 
Kram

23 grader och sol....

 
Då passar det bra med lunch på taket på jobbet med tjejerna :)
 (trist bara att luften var superdålig, men ibland får man ignorera det)
 
 
Kram

Restaurangveckan pågår i Shanghai...

 

I tisdags besökte vi en restaurang  som låg på Pudong sidan, italiensk restaurang med utsikt över floden.

 

Kram

 
 

Helg aktivitet...

 

Måste ju erkänn att det var länge sedan nu jag var där…. Så det var ett kärt återseende i helgen… PÄRLMARKNADEN. 

Många nya godbitar hittade jag som inte gick att motstå… Extra kul var att jag nog också hittade en ny favorit butik.   

 

Kram

 
 

Helgen..

 
Vi testade en ny restaurang i helgen.. LARDER...  blir nog fler besök, god mat och fin miljö!
 
 
Kram

Kaffe i solen

 
 
Det märks att det börjar bli varmare när man kan sitta på taket på jobbet i bara t-shirt och dricka kaffe! Våren är såå välkommen nu.....
 
 

Så var måndagen avklarad, jag jobbar på som vanligt i varuhuset medans Linus är i Sverige efter en kortis i Italien. Två veckor är han borta men på fredag har tiden redan passerat och han kommer hem igen. Tiden rusar iväg  :)

Kram kram


Nya pilar

 

Nästa resa vi tänkt göra är faktiskt om bara några helger. Denna gång tänkte vi hålla oss inom Kinas glänser och ta oss till Xian. Tillsammans med våra goda vänner ska vi bland annat kolla in den kända terrakottaarmen.

 

 

Kram


RSS 2.0