Att äta med pinnar!




Linus är riktigt duktig, medan jag inte skulle har något emot att få en liten snabbkurs i ”Äta- med- pinnar- teknik”. Med vissa maträtter är det såklart inga svårigheter, men hala bitar kan vara svåra på första försöket :)

Utformningen/materialet på pinnarna har stor betydelse.



När man äter med pinnar, håller man alltid den understa pinnen stilla.
Det är den översta som man rör. Den översta pinnen flyttas med hjälp av tummen och pekfingret.

Den undre pinnen ligger stilla på ringfingret och tumvecket.
När man börjar äta, då rör man den övre pinnen. Håll ganska långt upp på pinnarna.

 

Inte nog med att man ska få in tekniken för att äta så finns det såklart vett och etiketts regler också.



Tex har jag läst följande

  • Slicka/sug aldrig på pinnarna
  • Pinnarna får inte nudda tallriken
  • Använda pinnarna tillsammans, inte sicka i en pinne i maten.
  • Peka och lägg inte pinnarna hur som helst
    m.m


    Är det något man ganska snabbt snappar upp här i Kina är att ALLT har en betydelse. Så det här med vett och etikett är inte det lättaste, då det också kan skilja sig mellan olika områden i Kina. Något som betyder en sak här kan betyda något annat någon annanstans.

 

 

Pinnar- Träning ger färdighet!

Kram


Kommentarer
Postat av: Jimmy

Gaffel: Del av bestick, uppfanns i ungefär samma veva som hjulet och bör således ersätta de ineffektiva pinnarna.



Hälsa Linus!

2011-01-18 @ 18:56:36

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0