Efter 24 lägenheter…







Lägenhetsjakten började i oktober med ett par dagar av lägenhetsvisningar. Område efter område, lägenhet efter lägenhet. Linus fortsatte sedan på egen hand i november.


 


Vi har kollat på många olika lägenheter med olika stil, storlek och läge.

De flesta har varit möblerade, var på vi tog beslutet att sälja i stort sätt alla våra möbler.

Vi har kollat på servicelägenheter. Dessa lägenheter är som att bo på ett hotell med daglig städning, miniflaskor i badrummet, fullt möblerade, till och med frukostbuffé i vissa fall. Men Nej..  ska vi bo här under flera år måste det kännas som ett hem.



Letandet började långt ifrån city kärnan, här fick vi titta på STORA lägenheter. Vi snackar över 200kvm, stora ytor, många rum och badrum. Club house som hade allt du kan tänka dig. Men… ”långt” från stan och livet..  nej detta var inte för oss…


Letandet fortsatte närmare och närmare stan..  beslutet var att vi vill bo nära shopping, restauranger.. storstadspulsen. Avståndet till jobb skulle fortfarande vara okey, med närheten till jobb var inte det viktigaste.



Lägenhet efter lägenhet..

Fin lägenhet.. trist clubhuse

Fin lägenhet.. sämre läge

Trist lägenhet…  underbart clubhuse

Fula möbler.. sliten lägenhet

Långt till arbete.. ………


  

Många var fina men alltid var det något som inte föll oss i smaken. (Man kan inte få allt, något måste prioriteras bort så är det bara, speciellt när man letar efter lägenhet här i Shanghai).




Till sist närmade vi oss Lakeville området.. var på vår agent som hjälp oss säger: Nu ska vi till något jag tror ni kommer gilla. Mycket riktigt…  Shanghais finaste område/compound.. här  ville vi bo..  !  Vi har varit inne Lakeville, Lakeville regency samt casa Lakeville.  Casa var finast..



Nu är en lägenhet äntligen vår (att hyra alltså) i Casa Lakeville. En lägenhet på 129 kvadratmeter (inte riktigt lika stort som det låter, Kina räknar lite annorlunda, såklart:) ) fördelat på kitchen, livingroom, master bedroom, guestroom, two bathroom and a closet. Balkong, yes! Våning.. det får jag nog återkomma med, vet inte riktigt. Väggarna vita med mörka trägolv. Omöblerad.





Nu börjar uppdraget inredning…




Casa lakeville ligger i Xintiandi, Luwan, Shanghai.  Namnet Xintiandi betyder ”Ny himmel och jord”, här kan du hitta de finaste restaurangerna samt shopping.  Området Xintiandi är ett restaurangprojekt där man försökt bevara Shanghais förflutna, sitt arkitektoniska arv, shikumen (Arkitektur, hus i två våningar med stenport). 

 






Kram


Kommentarer
Postat av: Lotta

Grattis!

Jättehärligt att ni äntligen hittat er lägenhet! Förstår att ni nu ser fram emot att inreda den och komma i ordning! Lycka till!

Hoppas sen att er container med alla era saker kommer fram snart! Undrar vilket hav den seglar på just nu... =0)

Kram

2011-01-28 @ 19:08:08

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0