Hong Kong 2-6 juni






Vi kom fram rätt sent till Hong Kong på torsdagskvällen. Hotell hade vi bokat på KOWLOON sidan.  Fredagen skulle bestå av sightseeing för att få ett grepp om staden. Ett bra alternativ brukar vara turistbussarna, för en snabb överblick över sevärdheter och shopping. Vi tog oss ner till hamnen och tog Star Ferrys över till Hong Kong Island. Sedan var det hopp on, hopp off buss som gällde. Som snygga turister satt vi där med hörlurar i öronen, det positiva är att man faktiskt lägger märke till byggnader samt får information, historik om saker som annars skulle gå en förbi.








The peak, det är här du har chansen att få en riktigt fin utsikt över Hong Kongs skyskrapor. Vi tog spårvagnen upp till toppen där Peak Tower ligger, observatoriedäcket.


 



(Det var enormt fuktigt på fredagen då vi åkte upp, inte bästa dagen för att se långt och få de bästa bilderna!)












Under ett par timmar avverkade vi Hong Kong Island samt Kowloon sidan. Sedan stod det shopping på schemat. Här i Shanghai är det dyrare än hemma med märkeskläder, vilket har betytt, att viss shopping har fått vänta.  Men i Hong Kong är det ingen skatt på de lite finare märkena. Toppen :)  Sedan var det det här med skor, i Shanghai är det svårt att finna skor i större storlekar. Men i Hong Kong kan du finna upp till 41 om man vill.
 

Linus var effektiv i sin shopping två affärer och han var i stort sätt färdig.

 



På fredagskvällen, trötta efter många steg och nya upplevelser tog vi oss ett bubbelbad på hotellets bubbelpool med utsikt mot skyskraporna.


Lördagen spenderade vi några timmar vid poolen, det var ju trots allt semester.  På eftermiddagen blev det en tur över med metron till Hong Kong Island igen för att kolla in lite shopping.  På kvällen passade vi på att ta oss ner till strandpromenaden, Avenue of Stars till kl. 20:00 när det bjuds på ljusshow. Det hela var lite överreklamerat men nu har vi sett det i alla fall. 





 

 




På Söndagen tog vi oss iväg (Lantau island) för att åka en linbanetur upp till en peak för att bland annat kolla på en Buddha . Men väl framme visade det sig att linbanan var under reparation i en månad. Valt var en bussfärd upp, men nej det lät inte lika lockande. Stannade på markplan för att shoppa istället!! Linbanan får det bli nästa gång vi åker till Hong Kong.


 

    
Skor blev det... Nya gåskor, tofflor, ett par Easy Tones, samt ett par finskor...



Är grymt nöjd med min Ralph Lauren jacka  :)



Hong Kong erbjöd denna gång Sightseeing, Shopping, Sol och bad (otroligt varmt var det) vi känner oss nöjda med våran trip. Hong Kong får plus poäng för sin shopping samt för de engelsktalande människorna.



Kram


Kommentarer
Postat av: Caroline

Hoppas att ni hade det riktigt härligt i Hong Kong men det ser onekligen så ut! Grattis i efterskott också, hoppas att du hade en riktigt härlig födelsedag! Kram

2011-06-10 @ 08:21:28
URL: http://www.chicishanghai.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0