Moganshan- Bamboo forest

 
Reseberättelse:
 
Ända sedan jag flyttade hit till Shanghai har jag varit sugen på att åka till Mogashan som ligger ca 2- 2.5 timme med bil ifrån Shanghai. Vi har pratat om det tusen gånger men av olika anledningar har det inte blivit av, men en helg i november spenderade vi äntligen lite tid i Mogashan tillsmmans med Kristin och Anders. Mogashan är ett populärt utflyktsmål för västerlänningar här i Shanghai, nära stan och en möjlighet till skog (bland annat fantastisk bamboo skog) och frisk luft. Många tar in på de fina resort hotellen de byggt uppe i bergen, men vi valde ett betydligt mer lokalt (och billigare) allternativ denna gång. En chansning som visade sig blir det bästa tänkbara. Vi åkte dit utan förväntningar med en inställning det blir som det blir, och det är väl tur att det bara är en helg ifall att det inte är bra.
 
 
Vi hyrde en chaufför för två dagar. Han hämtade oss alla tidigt på lördagmorgonen. Efter 2,5 timme i bilen var vi framme vid vårt boende. Så mysigt, rent och fint och lokalt. Vi bodde hemma hos familj som hyr ut ett antal rum i huset. Dottern i familjen pratar engelska så det var inga problem att göra sig förstånd.
 
 
 
Efter en mysig picknick på deras altan frågade vi om de möjligtvis hade tips/förslag på någon vandring i skogen? Ja vist, vi fick en handritad karta och begav oss iväg… vi skrattade lite åt att det gick väldigt brant uppåt…… i det ögonblicket anade vi inte att vi i fyra timmar skulle gå upp..upp…upp…. UPP….
 
 
 
Helt naiva hade vi alltså tagit emot kartan och inte ens frågat hur lång tid vandringen skulle ta. Vi trodde hela tiden att nu måste vi väl vara framme….. vi gick och gick… vi tog oss upp till toppen, en vandring som alltså tog fyra timmar, fyra jobbiga men fantastiska timmar i underbar natur. Problemet var väl bara att när vi väl var uppe på toppen började det mörkna och fukten och dimman smög sig på.. vi insåg att vi kunde ju inte ta oss tillbaka samma väg som vi kom. Det hade varit livsfarligt att gå i mörkret, dessutom hade vi aldrig hittat. Men väl uppe på toppen ligger massa hotell och hus så vi bestämde att vi fick nog ringa chauffören som fick komma och hämta oss, klockan började bli sent och solen hade gått ner. Efter de svettiga timmarna började vi nu också frysa. Problemet var ju bara att chauffören inte pratar engelska. Hur skulle vi kunna säga var vi var, att han fick komma och hämta oss där?!
 
 
 
Vi letade efter något hotell och tänkte någon där borde ju kunna engelska och då också prata med chauffören. Tillslut kom vi till ett hotell där det var bröllopsfest. Vi frågade efter någon som kunde engelska och det visade sig att de hämtade brudparet som fick ringa chauffören. PINSAMT. Brudparat sa att vi gärna fick sitta inne och vänta för det skulle ta en stund för chauffören att komma. Så där satt vi djupfrysta (sååååå frusa) i en ihopsjunken soffa på ett bröllop till allas förundran vad vi gjorde där. Weddingchrasher!! Tillslut kom chauffören och hem till huset kom vi .. nu skulle vi bara fixa mat. Vi lyckades få tag i ett ställe som låg nära vårt boende som kunde göra stenugnsbakad pizza. Gött tänkte vi efter all vandring… Vi började drömma om vad som skulle kunna tänkas vara på en pizza, vi är ju trots allt i skogen i kina?? Kanske god, kanske de mest konstiga ingredienserna på pizzan. De kunde erbjuda oss två pizzor, mer hade de inte ingredienser till.. perfekt sa vi. Det blir bra… pizzorna blev levererade uppepå varandra ;) goda var de dock! Vi kompletterade dock kvällens meny med lite hemlagad mat av mamman i huset. Vi spelade UNO och Yatzy och myste resten av kvällen.. Kalla som isbitar gick vi och la oss…
 
 
 
 
Dag två hyrde vi cyklar… vi cyklade runt i byn och njöt av den fantastiska miljön. Så många glada människor som glatt vinkade och hälsade när vi kom cyklandes.. så fint!
 
 
Svårt att se kanske, men i av korgarna sitter en hundvalp och tittar upp!!
 
 
 
Här tvättas kyckling och tvätt på samma ställe.. samtidigt  ;)
 
 
 
 
Tänk om vi hade förstått vad mannen sa..... ibland önskar man sååå att man kunde kinesiska...
 
.
 
 
 
Dagen avslutades med hemlagad kinesisk mat som mamman i familjen lagat. Så gott med hemlagad kinesisk mat. Vi packade ihop och tackade dottern och mamman för en fantastisk vistelse… Söta stod de sedan och vinkade av oss.. trötta men så uppfyllda av upplevelser åkte vi sedan hem till Shanghai igen……
 
Vi åkte utan förväntningar och blev överväldigade av äktheten och den fantastiska naturen…
UNDERBART!!!!
 
( http://en.wikipedia.org/wiki/Mount_Mogan )
 
Kram
 

Kommentarer
Postat av: marita

hej martina
vilka härliga bilder
guuud vad ni får uppleva mycket
o snart får ni se Thailand oxå
kram på er

2012-12-21 @ 18:45:49

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0