Xian

 

Förra helgen packade vi weekendväskorna och flög till Xian med våra vänner. Efter ca två timmar med flyg från Shanghai anlände vi till Xian och checkade in på Hilton.

 

 

Xian är bland annat känt för sina arkeologiska fynd som idag är välbevarade sevärdheter, mest känd är såklart terrakottaarmen. Armen består av hela 8000 skulpturer i bränd lera.

 

Terrakottaarmén upptäcktes 1974 av en lokal bonde som skulle gräva en brunn. Han grävde i jorden och fick efter ett tag upp något som såg ut att vara delar av en kruka. Mannen kontaktade myndigheterna som skickade en grupp arkeologer. Snart stod det klart att det bonden hittat var ett otroligt historiskt fynd. Ju mer man grävde, desto mer hittade man. Det man tog upp ur marken var mycket detaljerade lerfigurer i naturlig storkek. De föreställde soldater av olika rang och även hästar. Syftet med soldaterna var att de skulle skydda kejsaren efter hans död.

 

  

 
 
Tillverkning av terrakottasoldater....
 

Under vår vistelse i Xian han vi också med:

Museum besök, cykeltur runt stadsmuren, muslim street (en kändgata i Xian där du kan köpa olika sorter souvenirer och prova på olika muslimska rätter), art street, klocktornet… osv….

 

 

Kram


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0